Een hamburger met burger van De Vegetarische Slager, ter illustratie
Volledig scherm
Een hamburger met burger van De Vegetarische Slager, ter illustratie © De Vegetarische Slager

Binnenkort geen ‘kipstuckjes’ meer? Federale overheid werkt aan richtlijnen voor namen van vegetarische vleesvervangers

De Federale Overheidsdienst Economie werkt aan regels die producenten van vleesvervangers zou verbieden om namen als ‘kipstuckjes’, hamburger of ‘speckskes’ te gebruiken. Dat schrijft de krant ‘De Tijd’. Aan onze redactie wil woordvoerster Lien Meurisse van de FOD Economie enkel bevestigen dat er gewerkt wordt aan richtlijnen “over wat je kan schrijven bij vegetarische vleesvervangers”.

31 reacties

 • Jean West

  5 maanden geleden
  Vegetarische Slager? Dan kan een winkel die voedingswaren verkoopt zich ook garagist noemen.
 • Nema De Geest

  5 maanden geleden
  Het staat er allemaal duidelijk op, hoor. De klachten komen dan ook niet van consumenten maar van de gefrustreerde vleesindustrie. Veel mensen gaan gezonder leven en eten minder veel. De vleesindustrie slaat wild om zich heen.
 • Stefanie van Dijk

  5 maanden geleden
  Prima maar waarom moet de federale overheid zich daarmee bezighouden? Hebben die niks beters te doen? Als het een beetje lijkt op kip mag het van mij best vegakip of zo heten, als de vleesverwerkende industrie vind dat de vega's in hun vaarwater zitten dan moeten die maar een rechtszaak beginnen
 • DIRK VAN DESSEL

  5 maanden geleden
  Eindelijk, beter laat dan nooit ! Wel ook duidelijk maken dat Gaia's "Faux Gras" van vegetarische oorsprong is en dus geen authentieke "Foie Gras" kan evenaren maar een plantaardig surrogaat is dat weliswaar zeker niet onbehoorlijk smaakt of smeuïg genoeg zou zijn.
 • Ronny minnen

  5 maanden geleden
  dit is geen vlees en men moest eens weten wat voor industriele chemische ingredienten er gebruikt worden om dit te maken en hoe belastend toufu , sytan en corn zijn voor het milieu om dit te bereiden liters en liters drinkbaar water is er voor nodig