Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

Bijna helft jongeren breekt hoofd over financiële situatie: onze geldexpert helpt bij het beantwoorden van hun vragen

Bijna de helft van de jongeren piekert over geld. Dat blijkt uit een onderzoek van Febelfin (de Belgische vereniging van banken). Ook Paul D’Hoore, geldexpert in ons geldpanel, ziet dat er meer nood is aan financiële kennis bij de jeugd. Hij beantwoordt enkele basisvragen die jongeren vaak over geld en loon hebben.

 1. Drie universiteiten starten in code oranje en dat is niet naar de zin van studenten: “Eerlijk? Ik begrijp het niet en ben teleurgesteld”
  PREMIUM

  Drie universi­tei­ten starten in code oranje en dat is niet naar de zin van studenten: “Eerlijk? Ik begrijp het niet en ben teleurge­steld”

  De universiteiten van Antwerpen, Gent en Hasselt beginnen het academiejaar niet in code geel, maar in code oranje. Dat betekent dat maar voor één op de vijf studenten plek is in de aula. De studenten zelf staan niet te popelen voor een academiejaar vol online lessen. “We mogen met z’n allen gaan werken. Kinderen gaan weer naar de lagere of de secundaire school. We mogen zélfs opnieuw naar voetbalwedstrijden gaan kijken. Maar – mét mondmasker en op ruime afstand van elkaar – les volgen in een halfvolle aula? Dat mag niet.”
 2. Wanneer geef je je kind zakgeld? En welk bedrag? Onze budgetexperte geeft advies over hoe je kinderen slim leert omgaan met geld
  PREMIUM

  Wanneer geef je je kind zakgeld? En welk bedrag? Onze budgetex­per­te geeft advies over hoe je kinderen slim leert omgaan met geld

  Kinderen verstandig met geld leren omgaan, is geen sinecure. De Week van de opvoeding is een mooie aanleiding om het toch aan te pakken. “Kinderen die op jonge leeftijd leren kiezen waaraan ze hun geld uitgeven, hebben later minder financiële problemen”, zegt Sara Van Wesenbeeck, budgetexperte in ons geldpanel. Hoe pak je dit in jouw gezin het best aan? En hoeveel zakgeld geef je aan je kind? Onze geldexperte geeft advies.
 1. Zo straf ziet koffie er van heel dichtbij uit
  Play

  Zo straf ziet koffie er van heel dichtbij uit

 2. Wij hebben de PlayStation 5 al: unboxing en eerste indruk
  Play
  games

  Wij hebben de PlayStati­on 5 al: unboxing en eerste indruk

Geld