Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images

Bijna 8 op de 10 Vlamingen koopt online

Vorig jaar heeft 77 procent van de Vlamingen van 16 tot 74 jaar online aankopen gedaan voor privégebruik. Dat blijkt uit cijfers van Statistiek Vlaanderen. Dat aandeel is de voorbije jaren sterk gestegen.

 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 2. REPORTAGE. Onze redactrice winkelde op afspraak in Gent. “Het is bijna kwart over drie. U heeft zestien minuten de tijd tot de volgende shift. Niet langer”
  PREMIUM

  REPORTAGE. Onze redactrice winkelde op afspraak in Gent. “Het is bijna kwart over drie. U heeft zestien minuten de tijd tot de volgende shift. Niet langer”

  Het nieuwe shoppen verliest nog wat meer van z’n charme. Schoenen nodig, een T-shirt of een te grote broek omruilen? Dan moet u een tijdsslot reserveren, een QR-code scannen, op een belletje duwen, een naam en gsm-nummer invullen op een blad papier of ‘gewoon’ op het raam tikken. Eenmaal binnen gaat de deur dicht en wordt de sleutel omgedraaid, want stel dat iemand stiekem binnenglipt. Zo gedwongen verliep winkelen op afspraak op dag 1 in de Gentse Veldstraat. “Er loopt geen kat. Sorry man, we staan hier onze tijd te verdoen.”
 1. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
  Play

  Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?

 2. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
  Play

  Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen

Geld