Volledig scherm
© AFP

"Bijensterfte maakt snoep en ontbijtgranen duurder"

De wereldwijde sterfte van honingbijen is niet langer een bezorgdheid voor ecologisten, ook de financiële markten zitten er nu mee in hun maag. En liefhebbers van snoeprepen, muësli en ontbijtgranen met noten want de prijzen daarvan dreigen snel de hoogte in te gaan. Daarvoor waarschuwt de krant The Financial Times.

 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 2. Greenpeace: "Verbod op 7 pesticiden nodig om bijenpopulaties te redden"

  Greenpeace: "Verbod op 7 pesticiden nodig om bijenpopu­la­ties te redden"

  Om de bedreigde Europese bijenpopulaties te redden, moet de Europese Unie onmiddellijk een verbod uitvaardigen op zeven pesticiden die gevaarlijk zijn voor de diertjes. Dat concludeert milieuorganisatie Greenpeace op basis van een nieuw wetenschappelijk rapport, 'Bees in Decline'. Ook Natuurpunt steunt de eis. "Al zijn er meer maatregelen nodig, zoals het versterken van natuur in landbouwgebieden", klinkt het.
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"

Geld