AB Inbev maakt de prijs van een pintje vanaf januari duurder voor horeca- en retailklanten.
Volledig scherm
AB Inbev maakt de prijs van een pintje vanaf januari duurder voor horeca- en retailklanten. © Vertommen

Bier wordt (weer) wat duurder. AB Inbev trekt vanaf 1 januari prijs van een pintje op

Veel kans dat een pintje u in het nieuwe jaar (weer) wat meer zal kosten. Bierbrouwer AB Inbev trekt namelijk de prijzen op. En dat zowel voor zijn horecaklanten als voor de supermarkten. Ook concurrent Alken-Maes zal “op korte termijn” hogere prijzen aanrekenen. 

 1. N-VA: "Geef middenklasse 500 euro belastingvermindering om energiefactuur te milderen”

  N-VA: "Geef middenklas­se 500 euro belasting­ver­min­de­ring om energiefac­tuur te milderen”

  Oppositiepartij N-VA wil de energiefactuur van de burger betaalbaar houden door een belastingvermindering van 500 euro door te voeren. Kamerleden Bert Wollants en Joy Donné gaan een wetsvoorstel indienen waarbij ze die vermindering willen doorrekenen in de bedrijfsvoorheffing vanaf maart. Het geld om een en ander te betalen, moet volgens N-VA gehaald worden bij de energieproducenten.
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.