Een spaardouchekop reduceert het verbruik van energie en water met de helft
Volledig scherm
Een spaardouchekop reduceert het verbruik van energie en water met de helft © Shutterstock

Bespaar meer dan 25 procent op je energiefactuur met deze eenvoudige tips

mijnenergie.beDat je het licht best uitdoet wanneer je het huis verlaat en de verwarmingsketel uitdraait als je een week weg bent, weten we inmiddels wel. Maar wat zijn nu de grootste energievreters en hoeveel kan je besparen als je ze met enkele eenvoudige ingrepen in toom houdt? 10 tips waarmee je zelf je energieverbruik onder controle houdt.

81 reacties

 • Patrick De pauw

  2 jaar geleden
  Ik heb zonnepanelen geplaatst om energie te maken maar moet ervoor betalen om ze te gebruiken,schaf de procumententaks af en zo sparen wij ook honderden € uit,maar kom mij dan niet vertellen dat ik kaarsen moet branden om licht te hebben bende graaiers?
 • censor

  2 jaar geleden
  Ik bespaar 50%...wie kan beter.
 • annie laureys

  2 jaar geleden
  Ik zal dit voor mij zelf uitmaken ,en bespaar waar ik kan
 • Mark Van Damme

  2 jaar geleden
  Op 3 jaar bijna 20% minder verbruik en 30% hogere factuur. Dat moet je mij is uitleggen! bijna 1/4de zijn taxen.. heel die eco redenering is gewoon goed om de mensen nog meer te belasten …zelfde met verkeersveiligheid- de wegen liggen er erbarmelijk bij... is dat veiligheid promoten? verder dan dat denken onze heren uit Brussel niet.
 • rudy poelmans

  2 jaar geleden
  De grootste kost (70%) is een vaste kost (intercommunale ). Hoe minder je verbruikt hoe duurder de elektriciteit wordt. Je gaat wel minder verbruiken maar de factuur zal hetzelfde blijven.

Geld