Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Belgische huizenprijzen 56 procent te hoog

Belgische huizen zijn gemiddeld 56 procent te duur. Daarmee doet België het in Europa het slechtst. Dat meldt het Britse weekblad The Economist. Ook op wereldvlak presteert ons land niet al te best. Het moet enkel Singapore en Hong Kong voorlaten.

 1. Verplichte weergave referentieprijs moet vanaf zomersolden beschermen tegen fraude

  Verplichte weergave referentie­prijs moet vanaf zomersol­den beschermen tegen fraude

  Vanaf de volgende koopjesperiode, in juli van dit jaar, zullen handelaars die hun producten aan een verminderde prijs aanbieden verplicht zijn ook een referentieprijs te afficheren. Dat is de laagste prijs die de verkoper toepaste tijdens een periode van minstens 30 dagen voor de start van de solden. Op die manier moeten consumenten beter beschermd worden tegen frauduleuze prijsaanduidingen tijdens de solden, laat bevoegd staatssecretaris Eva De Bleeker (Open Vld) vandaag weten.
 2. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.