Een doorsnee Belgisch gezin betaalde in 2016 1.716 euro aan verzekeringen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een doorsnee Belgisch gezin betaalde in 2016 1.716 euro aan verzekeringen. © Shutterstock

Belgisch gezin betaalt gemiddeld 1.716 euro aan verzekeringen. Zo kan het goedkoper

Een doorsnee Belgisch gezin betaalt jaarlijks honderden euro’s aan verzekeringspremies. Diverse polissen eens kritisch bekijken kan dus nuttig zijn: hebt u ze wel nodig en betaalt u er niet te veel voor?

27 reacties

 • René Mertens

  3 jaar geleden
  Ik lees hier dat een hospitalisatieverzekering niet nodig is. Tot je ze nodig hebt. Kan er van meespreken. Mijn vrouw borstkanker gehad. Ik zou de rekening niet willen betalen die DKV betaalt heeft. Kreeg iedere drie weken een spuit meen die de huisdokter kwam plaatsen. Kostprijs per spuit 1.500 euro. Ons heeft het geen cent gekost. Is zeven jaar geleden, en nu nog betaalt DKV het remgeld op medicamenten terug. Maar deze verzekering kost wel 100 euro per maand.
 • Freddy De Vos

  3 jaar geleden
  Goedkoper is niet altijd beter.
 • james vroman

  3 jaar geleden
  had het al in het snotje betaalde meer dan 2000 € heb het kunnen reduceren met de helft ...al wat ik niet nodig had weg ..
 • Stefanie van Dijk

  3 jaar geleden
  @Jan Vermeulen, je hebt helemaal gelijk dat dat moet kunnen alleen zijn er niet zo heel veel goedkopere landen dan België, toch niet als je de dekking mee neemt in het vergelijk, en je woningverzekering naar herbouwwaarde volgens Spaanse prijzen is dan misschien goedkoper, maar als je het nodig hebt ga je echt niet blij zijn
 • pierre de wilde

  3 jaar geleden
  Ik heb het juist eens nagezien. Ik betaalde verleden jaar 1660 euro aan verzekeringen. 9400 euro aan huur en 1200 euro aan medische kosten of 1021 euro per maand. Blij als we het einde van de maand hebben gehaald.
 1. PROMOJAGERS SUPERTIP. Kruidvat geeft tot 75 procent korting en deelt gratis producten uit: “Ik betaalde maar 6,22 euro. Er ging 93,86 euro af!”
  16

  PROMOJA­GERS SUPERTIP. Kruidvat geeft tot 75 procent korting en deelt gratis producten uit: “Ik betaalde maar 6,22 euro. Er ging 93,86 euro af!”

  De leden van Promojagers België - die de strafste koopjes met elkaar delen - reppen zich dezer dagen en masse naar kruideniersketen Kruidvat. Je krijgt er 75 procent korting op een hele reeks artikelen met een gele sticker en er zijn zelfs gratis pods van Dash te scoren. Dat doet de rekening aan de kassa bij sommigen drastisch omlaag gaan.