ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

Belgen verloren vorig jaar zeker 3 miljoen euro aan cryptomunten

Bij de economische inspectie is het afgelopen jaar voor 2,94 miljoen euro financiële schade aangegeven door Belgen die de dupe waren van beleggingen in cryptomunten. Dat blijkt uit cijfers die PS-Kamerlid Hugues Bayet opvroeg bij minister van Economie Nathalie Muylle (CD&V), bericht De Tijd.

9 reacties

 • Bart Verbeeck

  1 jaar geleden
  @Juliette Nijs. Het is inderdaad initieel moeilijk te verstaan waarom iets digitaal zoveel waarde kan hebben. Netflix, Microsoft en andere IT giga bedrijven verkopen ook digitale producten, en de markt blijkt dat te waarderen met hoge aandeelkoersen. Bitcoin is in dat opzicht hetzelfde. Echter, Bitcoin is digitaal niet kopieerbaar, dat is uniek (want anders zou het geen enkele zin hebben). Bitcoin is geen confetti geld dat ongelimiteerd kan bijgedrukt worden.
 • Elise Van Damme

  1 jaar geleden
  Ik ben nu al zo'n viertal jaar bezig met crypto. Iedere maand koop ik wat aan en de meerwaarde heeft de verliezen van lagere koersen ruimschoots goedgemaakt. Crypto is de toekomst. En Juliette de triljoenen die ze nu gaan bijprinten zonder enige tegenwaarde is nog meer gebakken lucht.
 • Juliette Nijs

  1 jaar geleden
  wie koopt er nu gebakken lucht. echt absurd heel dat wereldje
 • Tom Peeters

  1 jaar geleden
  Regel 1: Nooit investeren met geld dat je niet kan missen. Het handelen op betrouwbare sites (grote exchanges) is inderdaad heel veilig. Net zoals handelen met aandelen gaan er winnaars en verliezers zijn. Als de gedupeerden hun cryptomunten langer hadden bijgehouden hadden ze waarschijnlijk wel enorme winsten gemaakt. Maar die mensen hoor je niet. Crypto is de toekomst want de gewone man/vrouw heeft genoeg van alle corruptie in de financiele wereld.
 • Fernand Beaumonde

  1 jaar geleden
  Cryptomunten koop en verkoop je wel op een veilige en betrouwbare site. Er zitten nogal wat cowboys in die markt en denk dat het net daar is dat veel mensen hun geld verliezen. Zeepbubbel? Heb afgelopen jaar toch goeie 70K verdiend met handel in Bitcoins

Geld