Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © ANP XTRA

Belgen kochten vorig jaar fors meer op buitenlandse webwinkels

De Belg heeft vorig jaar voor 4 miljard euro gekocht op webwinkels in het buitenland, 1,4 miljard euro meer dan in 2019. Dat blijkt uit cijfers van Cross-Border Commerce Europe, een platform dat webhandel over de Europese landsgrenzen stimuleert. De stijging heeft onder meer te maken met de coronapandemie.

 1. Iets bestellen in een Belgische webshop en erachter komen dat je pakje van AliExpress komt: zo vermijd je dat je slachtoffer wordt van dropshipping
  PREMIUM

  Iets bestellen in een Belgische webshop en erachter komen dat je pakje van AliExpress komt: zo vermijd je dat je slachtof­fer wordt van dropship­ping

  De klachten over onlinebestellingen boomen: de FOD Economie kreeg er in 2020 wel 52% meer dan het jaar ervoor. Gecharmeerd door een loungebed voor nog geen 30 euro, afgeprijsde boho-jurkjes van een Belgische webshop, of handige gadgets op Facebook? Vaak komen die gewoon van Aziatische sites als AliExpress, maar worden ze duurder aangeboden op een malafide en zogezegd Europese website door dropshippers. “Gelukkig zijn er verschillende manieren om niet in de val te trappen”, zegt experte bij Test-Aankoop Danielle Drykoningen. Zij legt uit hoe je ziet dat je met een dropshipper te maken hebt.
 2. Coronacrisis, een financiële ramp? Niet als je elektronische betaaldiensten levert, zoals CCV In Ieper: “Aantal aanvragen betaalterminals fors gestegen”
  PREMIUM
  Ieper

  Coronacri­sis, een financiële ramp? Niet als je elektroni­sche betaaldien­sten levert, zoals CCV In Ieper: “Aantal aanvragen betaalter­mi­nals fors gestegen”

  Sinds de coronacrisis betalen we met z’n allen veel vaker met de bankkaart. CCV in Ieper is voor veel handelaars partner in dit verhaal. “Bij de heropening van de horeca zagen we de aanvragen naar betaalterminals fors stijgen. Ook steeg de vraag naar contactloos betalen”, zegt commercieel directeur Sam Arckens (44). “Toch geloof ik niet dat cashgeld volledig zal verdwijnen.”

Geld