(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © Hollandse Hoogte / Mariette Carstens

Belgen kochten voor 2,6 miljard euro bij buitenlandse webwinkels in 2019

Belgen hebben in 2019 voor 2,6 miljard euro gekocht bij buitenlandse webwinkels. Dat blijkt uit een onderzoek van Cross-Border Commerce Europe, het platform dat e-commerce over de landsgrenzen in Europa stimuleert. België staat daarmee op een achtste plaats op zestien deelnemende landen in West-Europa en Scandinavië.

15 reacties

 • An Vanden Bossche

  2 jaar geleden
  Mr Kelchtermans, u heeft daar zeker een punt. Vele handelszaken en ketens hebben een gemengd verkoopkanaal. Op globale schaal maakt dat niet veel uit, aangezien hier geldt ‘the winner takes all’. De eerste, oudste, best gepromote wordt de enige grootste en verstikt de rest.
 • Nico Herbots

  2 jaar geleden
  Er zijn nu eenmaal niet zoveel Belgische webwinkels en degenen die er zijn, zijn meestal fors duurder dan buitenlandse concurrenten. Ik heb me jaren geleden laten vertellen dat de Belgische regelgeving omtrent online verkoop zodanig ingewikkeld was, misschien nu nog steeds is, dat er amper aan te beginnen viel. En kijk nu: boot gemist. Dat kan je de consument niet kwalijk nemen. Die kijkt en vergelijkt prijzen, leveringsvoorwaarden, enz. wat logisch is.
 • An Vanden Bossche

  2 jaar geleden
  Uitkeringen zullen met hetzelfde bedrag moeten verminderd worden, want er komt geen geld meer binnen.
 • Emi Hergersberg

  2 jaar geleden
  momenteel BTW van 5% voor voeding en 16% voor andere zaken aan de Duitse kant. Daar bovendien nog eens goedkoper kunnen tanken en een koffie drinken voor minder dan 2 euro. Waarom meer betalen dan nodig ?
 • Luk D'Haese

  2 jaar geleden
  Dat is het verschil hè. In Nederland is de klant koning. In België denkt de zelfstandige dat hij de koning is en dat de klant blij mag zijn dat hij MAG bestellen bij de zelfstandige.
 1. Je tuinhuis, bloemenperk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzekering voor je tuin
  Spaargids.be

  Je tuinhuis, bloemen­perk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzeke­ring voor je tuin

  Heel wat mensen herontdekten tijdens de lockdown hun tuin. Misschien is dit dan ook het goede moment om even stil te staan bij de verzekering ervan. Wat als je tuinmeubilair beschadigd raakt door intense hagel of brand? Of je bloemenperk of gazon bezoek krijgt van loslopend wild of vandalen? Stel dat je opstaand zwembad lek slaat... Spaargids.be gaat voor je na of je verzekering tussenbeide komt.
 2. Doe je liever geen bankzaken in een app? Zoveel kan je besparen met de universele bankdienst
  Spaargids.be

  Doe je liever geen bankzaken in een app? Zoveel kan je besparen met de universele bankdienst

  De tarieven voor niet-digitale bankdiensten gaan bij veel banken al jaren in stijgende lijn. Om de digitale kloof te verkleinen en bankverrichtingen toegankelijker te maken, voerden bankenkoepel Febelfin en de federale overheid de universele bankdienst in. Voor maximaal 60 euro kan je volgens die formule een pakket verrichtingen uitvoeren. Wie haalt er voordeel uit en is het altijd de goedkoopste oplossing? Spaargids.be zocht het uit.