(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © Hollandse Hoogte / Mariette Carstens

Belgen kochten voor 2,6 miljard euro bij buitenlandse webwinkels in 2019

Belgen hebben in 2019 voor 2,6 miljard euro gekocht bij buitenlandse webwinkels. Dat blijkt uit een onderzoek van Cross-Border Commerce Europe, het platform dat e-commerce over de landsgrenzen in Europa stimuleert. België staat daarmee op een achtste plaats op zestien deelnemende landen in West-Europa en Scandinavië.

15 reacties

 • Chris Dupont

  10 maanden geleden
  Mr Kelchtermans, u heeft daar zeker een punt. Vele handelszaken en ketens hebben een gemengd verkoopkanaal. Op globale schaal maakt dat niet veel uit, aangezien hier geldt ‘the winner takes all’. De eerste, oudste, best gepromote wordt de enige grootste en verstikt de rest.
 • Patrick Kelchtermans

  10 maanden geleden
  Er zijn nu eenmaal niet zoveel Belgische webwinkels en degenen die er zijn, zijn meestal fors duurder dan buitenlandse concurrenten. Ik heb me jaren geleden laten vertellen dat de Belgische regelgeving omtrent online verkoop zodanig ingewikkeld was, misschien nu nog steeds is, dat er amper aan te beginnen viel. En kijk nu: boot gemist. Dat kan je de consument niet kwalijk nemen. Die kijkt en vergelijkt prijzen, leveringsvoorwaarden, enz. wat logisch is.
 • Chris Dupont

  10 maanden geleden
  Uitkeringen zullen met hetzelfde bedrag moeten verminderd worden, want er komt geen geld meer binnen.
 • Emi Hergersberg

  10 maanden geleden
  momenteel BTW van 5% voor voeding en 16% voor andere zaken aan de Duitse kant. Daar bovendien nog eens goedkoper kunnen tanken en een koffie drinken voor minder dan 2 euro. Waarom meer betalen dan nodig ?
 • Luk D'Haese

  10 maanden geleden
  Dat is het verschil hè. In Nederland is de klant koning. In België denkt de zelfstandige dat hij de koning is en dat de klant blij mag zijn dat hij MAG bestellen bij de zelfstandige.
 1. “Koop alsjeblieft Belgisch”: ondernemers vragen in open brief om tijdens coronacrisis online te shoppen in eigen land

  “Koop alsje­blieft Belgisch”: onderne­mers vragen in open brief om tijdens coronacri­sis online te shoppen in eigen land

  Bericht aan de bevolking: laat u de komende maanden niet verleiden tot online aankopen bij het Amerikaanse Amazon, het Nederlandse bol.com of het Chinese Ali Baba, maar surf naar een Belgische webwinkel. Dat is wat 26 ondernemers met aandrang vragen in een open brief. “Dit heeft niks te maken met protectionisme, het gaat om solidariteit. Als je geeft om de toekomst van onze tienduizenden werknemers, shop dan Belgisch.”
 1. Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”
  Play

  Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”

 2. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing

Geld