Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Belg drinkt minder bier, vooral horeca krijgt klappen

ConsumentDe bierconsumptie op de Belgische markt is vorig jaar met 1,6 procent gedaald. Dat blijkt uit cijfers uit het jaarverslag van Brouwerij Haacht. Opnieuw een daling dus, maar die was kleiner dan in 2016, toen de Belgische consumptie met 3,29 procent daalde.

104 reacties

 • Jeff Smulders

  3 jaar geleden
  Brouwerijen die ons economisch afhankelijk maken van de Leveranciers die zich ingekocht hebben bij de Brouwerijen. Het zou verboden moeten worden om nog langer de uitbaters economisch afhankelijk te maken van de dranken leveranciers. Het is crimineel gedrag en uiteindelijk zullen ze zichzelf uit de markt gaan prijzen. Liever sluiten dan nog langer economische afhankelijk te zijn.
 • Gino Denil

  3 jaar geleden
  Het zelfde kan je stellen voor taartjes, chocolade, vetten, vlees, junk food enz., raf peeters. Allemaal ongezond als je er iets te veel van eet. En allemaal niet levensnoodzakelijk. Dan kan je 95% van de producten onbetaalbaar duur maken en iedereen verplichten om gezond als een kluizenaar te leven. Misschien iets voor Noord-Korea maar niet voor de Bourgondische Vlaming. Nooit gedacht om te emigreren naar dat land?
 • Hugo VAN HAEVRE

  3 jaar geleden
  Ze maken hun eigen kapot, juist terrasje gedaan kioskplaats hoboken weer opslag bolleke koninck 2,50 € vind er dan niet veel smaak meer aan, vorig jaar oktober was dat daar nog 2,20 € das 30 % opslag mijn loon is nog nooit met 30 % gestegen
 • raf peeters

  3 jaar geleden
  @Gino Denil niemand zegt dat biertje ongezond is ,maar als je 20€ moest betalen heb je wel meteen het probleem dat jij aanhaalt opgelost ,ze zullen er dan ook geen 10 drinken,trouwens men heeft het hier niet over water maar bier,water is levens-noodzakelijk,bier niet en alle dranken in scandinavische landen zijn zeer duur en daar zie je geen overdaad.
 • Gino Denil

  3 jaar geleden
  De BTW werd al verlaagd in de horeca, joan lute. En toen gaven de restauranthouders boudweg te kennen dat ze het verschil in eigen zak gingen steken. Wat ze ook gedaan hebben.
 1. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije

 2. Legendarische Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op
  Play

  Legendari­sche Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op

Geld