Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Beïnvloeden koude herfst- en winterdagen de jaarlijkse energieprijzen?

EnergieIn de herfst- en winterperiode verbruiken de meeste gezinnen meer energie. Bovendien lijkt het alsof ook de elektriciteits- en aardgasprijzen mee de lucht ingaan. Maar klopt dat wel met de realiteit? En wat kan u doen om toch te besparen op uw energiefactuur?

23 reacties

 • jef Brosens

  1 jaar geleden
  De energiepris niet ,nee.,maar de staat ???
 • Baldr VanHoek

  1 jaar geleden
  Politici bepalen de prijs eerder dan de markt. Dat blijkt al gauw bij de reële kostprijs van opwekken energie en dure rekeningen die niet nodig zijn aan de industrie.
 • Peter Janssen

  1 jaar geleden
  Neen, niet ons zuinig verbruik maar de hebzucht van de politici en netbeheerders beïnvloeden en verhogen met bedrog de woekerprijzen van álle basisbehoeften waarop wij récht hebben!Wij betalen er duur voor dus mogen we het ook gebruiken naar eigen inzicht, níks besparen!
 • Gianfranco Canalis

  1 jaar geleden
  Zien dit maar een paar mensen in dat dit al allemaal een politiek gemanipuleerd spelletje is waardoor veel mensen, en meer dan we denken, letterlijk in de kou gelaten worden.
 • Leonarda Van Opbroecke

  1 jaar geleden
  Rechts beleid, links beleid, het maakt niet uit. Om taxen door te voeren zijn ze allemaal elkaars dikke vriend. Die enorme zonnepanelen put heeft S.pa Freya gegraven. Open vld Turtelboom dwong de bevolking die put terug te dichten. En alle andere partijen waren er mee akkoord. Mijn mening. Partijen zouden zelf moeten opdraaien als hun ministers die heel grove fouten maken met belastinggeld.
 1. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"

Geld