Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Beïnvloeden koude herfst- en winterdagen de jaarlijkse energieprijzen?

EnergieIn de herfst- en winterperiode verbruiken de meeste gezinnen meer energie. Bovendien lijkt het alsof ook de elektriciteits- en aardgasprijzen mee de lucht ingaan. Maar klopt dat wel met de realiteit? En wat kan u doen om toch te besparen op uw energiefactuur?

23 reacties

 • Jozef brosens

  3 jaar geleden
  De energiepris niet ,nee.,maar de staat ???
 • Baldr VanHoek

  3 jaar geleden
  Politici bepalen de prijs eerder dan de markt. Dat blijkt al gauw bij de reële kostprijs van opwekken energie en dure rekeningen die niet nodig zijn aan de industrie.
 • Peter Janssen

  3 jaar geleden
  Neen, niet ons zuinig verbruik maar de hebzucht van de politici en netbeheerders beïnvloeden en verhogen met bedrog de woekerprijzen van álle basisbehoeften waarop wij récht hebben!Wij betalen er duur voor dus mogen we het ook gebruiken naar eigen inzicht, níks besparen!
 • Gianfranco Canalis

  3 jaar geleden
  Zien dit maar een paar mensen in dat dit al allemaal een politiek gemanipuleerd spelletje is waardoor veel mensen, en meer dan we denken, letterlijk in de kou gelaten worden.
 • Leonarda Van Opbroecke

  3 jaar geleden
  Rechts beleid, links beleid, het maakt niet uit. Om taxen door te voeren zijn ze allemaal elkaars dikke vriend. Die enorme zonnepanelen put heeft S.pa Freya gegraven. Open vld Turtelboom dwong de bevolking die put terug te dichten. En alle andere partijen waren er mee akkoord. Mijn mening. Partijen zouden zelf moeten opdraaien als hun ministers die heel grove fouten maken met belastinggeld.
 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 2. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.