Test Aankoop stelt Basic-Fit in gebreke en roept de keten op om de wet na te leven.
Volledig scherm
Test Aankoop stelt Basic-Fit in gebreke en roept de keten op om de wet na te leven. © Hollandse Hoogte / Olivier Middendorp Fotografie

Basic-Fit blijft klanten abonnementskosten aanrekenen: Test Aankoop roept keten (opnieuw) op het matje

Consumentenorganisatie Test Aankoop roept Basic-Fit op het matje. De Nederlandse fitnessketen blijft abonnementsgelden aanrekenen aan haar klanten, hoewel die voor een gesloten deur blijven staan. Test Aankoop stelt Basic-Fit daarom in gebreke en roept de keten op om de wet na te leven.

14 reacties

 • Argus Vercauteren

  2 maanden geleden
  Door het verrichten van huishoudelijke taken (dweilen, vensters lappen, stofzuigen...)  en door traplopen kan men een goede conditie opbouwen. Fitnesscentra zijn weggesmeten geld ;-)
 • johan aerts

  2 maanden geleden
  Je zou denken een jaarcontract duurt 12 maanden ik ben er vanaf, niet bij bacic fit hoor. ..die blijven geld van je rekening. Waar is hier de logica  ?.
 • Pieter-Jan Poortmans

  2 maanden geleden
  De redenering hieronder dat Basic Fit moet worden verderbetaald zodat Basic Fit de huur van gebouwen kan blijven betalen houdt absoluut geen steek.
 • Wannes Van De Velde

  2 maanden geleden
  Buik van vol van BF.Heb daar 2 jaar een jaarabo gehad.Hygiëne is een zeker hekel punt.Onderhoud van toestellen is onbestaande.Ging in meerdere filialen en het was overal hetzelfde.Heb wantoestanden meegemaakt van verstropte wc's ,elektriciteitsdraden die bloot lagen in douches,geen warm ,zelfs geen water,je kon niet douchen of toiletten gebruiken.Werd pas na weken in orde gebracht.Klachten indienen hielp niet.Maar ja ,als je de prijzen ziet,kun je dit verwachten.
 • Bart Timperman

  2 maanden geleden
  Als je met deze praktijken te maken krijgt begin alvast met één ding; stop de domiciliëring.Klanten moeten geen kosten betalen voor een dienst die stopgezet is. In zwembaden onderbreekt m'n het abonnement tijdens een lock down en zet m'n dit verder als deze terug open gaan, dat is de enige correcte manier.
 1. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 1. Vlaming in Wuhan over coronacrisis: "Toch beter de korte pijn dan de 10 maanden die jullie meemaken"
  Play

  Vlaming in Wuhan over coronacri­sis: "Toch beter de korte pijn dan de 10 maanden die jullie meemaken"

 2. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"

Geld