.
Volledig scherm
PREMIUM
. © AP

Auto’s, bouwmaterialen, elektronica: corona zorgt voor lange wachttijden én hogere prijzen. Check hier hoelang en hoe duur

Heeft uw koffiezet het begeven en zoekt u een vervanger? Weken wachten. Of wat dacht u van een nieuwe auto? Pas op te halen in maart 2022. Een Playstation 5 om de tijd te doden dan maar? Levertijd simpelweg ongekend. De vaccinatiecampagne mag dan wel opschieten, de economische naweeën van de pandemie zullen we nog jaren voelen. En dat heeft ook z’n effect op de prijzen. Een overzicht.

30 reacties

 • An Vanden Bossche

  2 maanden geleden
  Wat het belang is of iets enkele percenten duurder is ontgaat mij volkomen. Zij die zoals Philip Coppens hieronder vinden dat je in het buitenland of op internet moet gaan shoppen: de verliezen zullen ergens gecompenseerd moeten worden: ik denk dan aan het gratis onderwijs en gezondheidszorg of de torenhoge pensioenuitgaven.
 • Erwin De Meyer

  2 maanden geleden
  Alle drogredenen zijn goed genoeg om alles duurder te maken. Ga maar eens kijken naar de prijs van 1 L super 98, meer dan 1,6 euro. Asjeblieft zeg !
 • Christian Deckers

  2 maanden geleden
  Prijsverhogingen liggen zéker niet aan de plaatselijke handelaar; wél aan de super-wereldwijd-grootgrutters die speculeren en hamsteren en geladen schepen gewoon even op zee laten . We zijn nu 1,5 jaar 'onderweg' en terwijl méér concurrentie normaal zou zijn in een crisis, zien we het tegenovergestelde: ze komen overeen te leveren aan fiks hogere prijs. De EU-overheden lachen hier eens goed mee want zij vangen méér btw op de eindprijs. Jan met de korte achternaam betaalt alles.
 • Catherine MISTIAEN

  2 maanden geleden
  Wie bepaalt er of luxe al dan niet overbodig is? Is PS luxe? Een auto, is dat luxe? Een koffieapparaat is luxe maar geen overbodige. Isolatiemateriaal vind ik dan weer wel totaal overbodige luxe. Meer nog, het is schadelijke, onnodige, dure en ongezonde luxe. Stop met onze huizen tot tochtloze serres te maken: mensen zijn geen exotische planten. Laat isolatie gewoon weg. Het is hier toch warm genoeg? Never waste a good crisis: als het gezond verstand zo voor de hand ligt, moet je het gebruiken!
 • Daniel Corstjens

  2 maanden geleden
  Koop lokaal zeggen ze dan maar alle lokale bedrijven kopen hun onderdelen in china en sinds de evergreen het suez kanaal blokeerde is het begonnen, alle leveringen een maand of 2 maanden later en ze krijgen het gewoon niet weg gewerkt. De meeste bedrijven hebben ook gewoon doorgewerkt tijdens de corona dus daar ligt het niet aan.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).

Geld