.
Volledig scherm
PREMIUM
. © AP

Auto’s, bouwmaterialen, elektronica: corona zorgt voor lange wachttijden én hogere prijzen. Check hier hoelang en hoe duur

Heeft uw koffiezet het begeven en zoekt u een vervanger? Weken wachten. Of wat dacht u van een nieuwe auto? Pas op te halen in maart 2022. Een Playstation 5 om de tijd te doden dan maar? Levertijd simpelweg ongekend. De vaccinatiecampagne mag dan wel opschieten, de economische naweeën van de pandemie zullen we nog jaren voelen. En dat heeft ook z’n effect op de prijzen. Een overzicht.

30 reacties

  • An Vanden Bossche

    3 maanden geleden
    Wat het belang is of iets enkele percenten duurder is ontgaat mij volkomen. Zij die zoals Philip Coppens hieronder vinden dat je in het buitenland of op internet moet gaan shoppen: de verliezen zullen ergens gecompenseerd moeten worden: ik denk dan aan het gratis onderwijs en gezondheidszorg of de torenhoge pensioenuitgaven.
  • Erwin De Meyer

    3 maanden geleden
    Alle drogredenen zijn goed genoeg om alles duurder te maken. Ga maar eens kijken naar de prijs van 1 L super 98, meer dan 1,6 euro. Asjeblieft zeg !
  • Christian Deckers

    3 maanden geleden
    Prijsverhogingen liggen zéker niet aan de plaatselijke handelaar; wél aan de super-wereldwijd-grootgrutters die speculeren en hamsteren en geladen schepen gewoon even op zee laten . We zijn nu 1,5 jaar 'onderweg' en terwijl méér concurrentie normaal zou zijn in een crisis, zien we het tegenovergestelde: ze komen overeen te leveren aan fiks hogere prijs. De EU-overheden lachen hier eens goed mee want zij vangen méér btw op de eindprijs. Jan met de korte achternaam betaalt alles.
  • Catherine MISTIAEN

    3 maanden geleden
    Wie bepaalt er of luxe al dan niet overbodig is? Is PS luxe? Een auto, is dat luxe? Een koffieapparaat is luxe maar geen overbodige. Isolatiemateriaal vind ik dan weer wel totaal overbodige luxe. Meer nog, het is schadelijke, onnodige, dure en ongezonde luxe. Stop met onze huizen tot tochtloze serres te maken: mensen zijn geen exotische planten. Laat isolatie gewoon weg. Het is hier toch warm genoeg? Never waste a good crisis: als het gezond verstand zo voor de hand ligt, moet je het gebruiken!
  • Daniel Corstjens

    3 maanden geleden
    Koop lokaal zeggen ze dan maar alle lokale bedrijven kopen hun onderdelen in china en sinds de evergreen het suez kanaal blokeerde is het begonnen, alle leveringen een maand of 2 maanden later en ze krijgen het gewoon niet weg gewerkt. De meeste bedrijven hebben ook gewoon doorgewerkt tijdens de corona dus daar ligt het niet aan.
  1. Test Aankoop over energieakkoord: vooral middenklasse blijft in de kou staan
    30

    Test Aankoop over energieak­koord: vooral middenklas­se blijft in de kou staan

    Test Aankoop is tevreden dat het sociaal tarief voor de energiefactuur werd uitgebreid, maar is teleurgesteld dat er geen btw-verlaging is gekomen voor een basisverbruik van gas en elektriciteit. De consumentenorganisatie roept de gewestregeringen op om nu stappen te ondernemen, want een groot deel van de energiefactuur bestaat uit regionale heffingen en taksen. Vooral de middenklasse blijft nog in de kou staan, aldus Test Aankoop.
  2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
    Livios

    Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

    Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
  3. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
    HLN Shop

    Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

    Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.

Geld