An Moerenhout.
Volledig scherm
An Moerenhout. © BELGA

Armoede op de huurmarkt: "Minister Diependaele moet dringend het recht op wonen garanderen”

Vlaams minister Matthias Diependaele (N-VA) moet dringend het recht op wonen garanderen. Dat zegt Groen nadat een ‘Pano’-reportage gisteren in beeld bracht dat steeds meer Vlamingen geen goede betaalbare woning vinden.  Ook s.pa dringt aan “op een sterke overheid die durft in te grijpen op de huurmarkt”.

93 reacties

 • Michael GOORMACHTIGH

  9 uur geleden
  Minister Onkelinx heeft in 2006 een zware klap aan de privé-verhuurmarkt toegebracht door de huurwet te veranderen in het voordeel van de huurder. Homans heeft die huurwet later aangepast doordat de bevoegdheid van het wonen geregionaliseerd werd behalve de belasting op het kadastraal inkomen dat federaal bleef. Die belasting is totaal verouderd en werkt negatief op het woonbestand. Dat geld willen de Walen echter niet afstaan. Verhuren moet terug interessant worden, anders geraken we er nooit.
 • Gaston Verlinden

  11 uur geleden
  Ik ben een verhuurder, of beter was een verhuurder Woningen met weliswaar gedateerd dubbel glas en nieuwe brander goed gekeurde elektriciteit geen schimmel maar ik ga geen 40.000€ per woning investeren om te voldoen aan de nieuwe regeltjes en verplichten. Wanneer heb ik die investering terug? Ben 56j. maar nog niet zot hé en dan maar klagen dat er geen betaalbare huurwoningen meer zijn. Maak de regels nog maar wat strenger.Heb de boel verkocht en heb daar nog geen minuut spijt gehad.
 • Peter Dermaut

  1 dag geleden
  Nog niet zo heel lang geleden. Ik herhaal, niemand mag met schimmel op de muren opgroeien. dixit Elke Decruyenaere Groen Gent.
 • Alexa Grieken

  2 dagen geleden
  Het is nochtans Groen, SPA en CD&V die alles hebben laten verkommeren. Ik ben niet voor de NVA maar de afgelopen jaren heeft Liesbeth Homans geweldig werk geleverd in tegenstelling tot haar voorgangers. Matthias daarentegen, kan beter maar is nog steeds vele malen beter dan de criticasters in de regering.
 • Vital Verstraten

  4 dagen geleden
  Vroeger kon men met 1 pree bouwen, nu kan men met 2 pree's nauwelijks bouwen ondanks de lage rente. HET probleem is gewoon dat de ROVERHEID haar nek niet vol krijg. Vanaf de eerste euro reeds 25 procent belastingen , vanaf 13000 euro reeds 40 procent : dit betekent dat de overheid de mensen besteelt, en Albert frere met zijn 5,5 miljard erfenis betaalt zo goed als NIETS erfenisbelasting terwijl een alleenstaande pleb 60 procent wordt afgenomen en broer en zus de resterende 40 procent krijgt
 1. Naakte man slaat op de vlucht voor politie
  Play

  Naakte man slaat op de vlucht voor politie

 2. Piloot spot UFO, luchtvaartmaatschappij verwijst naar FBI
  Play

  Piloot spot UFO, luchtvaart­maat­schap­pij verwijst naar FBI

Geld