Klaas De Scheirder
Volledig scherm
© Klaas De Scheirder

Appartement huren kost voor eerste keer ooit gemiddeld meer dan 750 euro per maand: bekijk hier de prijs in uw gemeente

De gemiddelde maandelijkse huurprijs voor een appartement in Vlaanderen is in het voorjaar 2021 tot 755 euro gestegen, waarmee voor het eerst de kaap van 750 euro per maand is overschreden. De gemiddelde huurprijs van álle woningtypes nadert met 792 euro dan weer de kaap van 800 euro. Dat blijkt uit de huurbarometer van de Confederatie van Immobiliënberoepen Vlaanderen (CIB). Onderaan dit artikel kan u de prijs in uw gemeente opzoeken.

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Ervaren makelaars na verhit jaar op de woningmarkt: “Wie naast een huis grijpt, stuurt tegenwoordig advocaat op ons af”
  PREMIUM

  Ervaren makelaars na verhit jaar op de woning­markt: “Wie naast een huis grijpt, stuurt tegenwoor­dig advocaat op ons af”

  Het voorbije jaar verkochten ze tot hun eigen verbazing huizen aan buitensporig hoge prijzen. Nu de rust een beetje is teruggekeerd trekken twee ervaren makelaars uit Antwerpen en Gent conclusies uit een van de waanzinnigste jaren in hun carrière. “Kandidaat-kopers beginnen tijdens een rondleiding soms tegen elkaar te schreeuwen. ‘Wij bieden de vraagprijs’ - ‘Nee, wij bieden meer!’”
 1. Dan toch vergunning voor appartementen langs Zenne: “Moeilijk te begrijpen dat bouwen in overstromingsgevoelig gebied nog mag”
  Halle

  Dan toch vergunning voor appartemen­ten langs Zenne: “Moeilijk te begrijpen dat bouwen in overstro­mings­ge­voe­lig gebied nog mag”

  Nederhem Vastgoed mag dan toch appartementen bouwen aan de oevers van de Zenne in Halle. De Bestendige Deputatie van Vlaams-Brabant levert een omgevingsvergunning af. Het schepencollege van Halle weigerde dat te doen, onder andere omdat het project in overstromingsgevoelig gebied gerealiseerd wordt. Schepen Marijke Ceunen (Groen) is teleurgesteld.

Geld