spaargids.be
Volledig scherm
spaargids.be

Alternatieven voor het spaarboekje: dit zijn betere opties voor uw geld

SparenDe gezinnen van de eurozone spaarden in het tweede kwartaal van dit jaar 13,3% van hun inkomen. Twee jaar geleden lag dat aandeel nog een procentpunt lager. In ons land neemt de spaarwoede ook weer toe. Dat blijkt uit cijfers van Eurostat. En dat terwijl er in tijden van lage rente echt wel betere formules zijn voor uw spaarcenten.

10 reacties

 • Bert Verbist

  1 jaar geleden
  Het enige alternatief, een aandelenportefeuille? Heel misschien, als je in die wereld zit, en weet wat je doet, en dan nog. Was een paar jaar voor de Fortis kwestie losbarstte voorzichtig begonnen met aandelen, ging met ups en downs, Had ook Fortis van in het begin, en op dipjes telkens bijgekocht, na x aantal jaar was dat al stevig pakket, het vervolg kan je wel raden. Ik had toen ook beetje goud en zilver goud en zilver, ik had beter daar wat meer van aangekocht. Glazen bol zou handig zijn.
 • Hans Oomen

  1 jaar geleden
  Sparen hoe doe je dat in deze tijd eerst rekeningen betalen en dan hopen dat je nog eten kan kopen . Als je dan geluk hebt kan je miss 50€ sparen die je dan later terug moet nemen voor nog een onverwachtse rekening . België het land voor de rijken die leven op de kap van de werkende mens zullen wij wel blijven betalen !
 • Lieven Rebry

  1 jaar geleden
  Bedek bij Argenta, top sedert jaren.... veilig en beleggingsvriendelijk ,
 • Jan hertogs

  1 jaar geleden
  Heb net een rondje banken afgelopen om iets te beleggen, Niks die deugt... overal snel Buiten gelopen....overal veel gekakel met geef nu maar je geld!
 • Isabelle Seru

  1 jaar geleden
  Altijd dat opdringen wat wij moeten doen met ons geld zeg! Sparen is er vaak niet meer bij voor velen, zelfs al werk je met 2. Alles blijft maar duurder worden.
 1. Vlaamse tweedeverblijvers doen vastgoedprijzen Ardennen door het dak gaan
  Provincie Luxemburg
  26

  Vlaamse tweedever­blij­vers doen vastgoed­prij­zen Ardennen door het dak gaan

  Sinds het begin van de coronacrisis kopen nog meer Vlamingen een tweede verblijf in de Ardennen. De explosie van de huizenprijzen is navenant, met op een jaar tijd prijsstijgingen tot 37 procent. Vooral het noorden van de provincie Luxemburg is gegeerd. De lokale bevolking ziet het met lede ogen aan. “Voor onze jongeren wordt het uiterst moeilijk”, zei Vincent Dumoulin, notaris in het landelijke Érezée, in het debatprogramma C’est pas tous les jours dimanche op RTL-TVI.
 1. Zetten Hanne en Dave een punt achter hun huwelijk of niet?
  Play
  Blind Getrouwd

  Zetten Hanne en Dave een punt achter hun huwelijk of niet?

 2. Zo werken Roemeense 'bedelben­des' in Brussel: “Een dag bedelen levert gemakke­lijk 150 euro op”
  Play
  Flikken BXL

  Zo werken Roemeense 'bedelben­des' in Brussel: “Een dag bedelen levert gemakke­lijk 150 euro op”

Geld