Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld ter illustratie. © Hollandse Hoogte / Peter Hilz

Als ongehuwd koppel een huis kopen: houd rekening met erfbelasting en hoe zit het met ongelijke inbreng?

Wie niet wil trouwen, kan kiezen voor het stelsel van wettelijk samenwonen of feitelijk samenwonen. Als u als ongehuwd koppel overweegt om een huis te kopen, dan gelden er enkele belangrijke aandachtspunten die u geld en tijd kunnen besparen. We bundelen ze in onderstaand overzicht.

3 reacties

 • Nick Van Veldhoven

  2 jaar geleden
  Neen, Andy. Men krijgt wat bruto voor hen het voordeligst is, zijnde het gezinspensioen of ieder het pensioen als alleenstaande.
 • andi brekson

  2 jaar geleden
  Hebben feitelijk samenwonenden niet meer pensioen als ze beiden gewerkt hebben ? Getrouwden hebben een gezinspensioen wat lager ligt, niet ?
 • paul vdkerckhove

  2 jaar geleden
  Het domste dat een weduwe kan doen is hertrouwen en vastgoed kopen of verkopen . Eeker als ze een overlevingspensioen krijgt door haar overleden man .
 1. Begraven kan heel duur, of op een koopje? “Volledig verzorgde uitvaart voor 2.500 euro is mensen een rad voor ogen draaien”
  PREMIUM

  Begraven kan heel duur, of op een koopje? “Volledig verzorgde uitvaart voor 2.500 euro is mensen een rad voor ogen draaien”

  Een begrafenis kost in Vlaanderen gemiddeld 5.000 tot 6.000 euro. Die prijs is al jaren stabiel, zegt Johan Dexters, voorzitter van de Koninklijke Federatie van Begrafenisondernemers van België (Funebra). Toch worden er (vooral) online steeds meer budgetuitvaarten aangeboden, waarin een volledige uitvaart aan 2.500 euro wordt beloofd. “Die bedrijven draaien mensen een rad voor ogen. Het wordt hoog tijd voor een kwaliteitslabel voor uitvaartondernemers.”