AP
Volledig scherm
© AP

Alle lessen op scholen opgeschort: wat als je geen opvang vindt en moet gaan werken?

Met de beslissing om alle lessen op te schorten, neemt de overheid een drastische maatregel om de verspreiding van het coronavirus in te dijken. De beslissing is nodig, benadrukken de beleidsmakers, maar heeft wel gevolgen voor tienduizenden ouders die nu plots op zoek moeten naar opvang voor hun kinderen, en tegelijkertijd moeten gaan werken. De overheid zegt dat er wel opvang voorzien zal worden voor wie echt geen oplossing vindt, maar wat als je als werknemer toch moet thuisblijven? Geert Vermeir, juridisch expert en hr-dienstverlener bij SD Worx, benadrukt overleg tussen werknemer en werkgever, en roept op tot flexibiliteit aan beide kanten.

31 reacties

 • van roy jozef

  1 jaar geleden
  dit is de huidige manier van het dagelijkse leven.geen tijd meer voor niets. met handen en voeten gebonden ,5 dagen volle bak met twee moeten gaan werken om al de leningen te kunnen betalen en 5 keer op reis te kunnen gaan en in luxe te kunnen leven. de huidige rotte leefmaatschappij.
 • Sofie Dubruque

  1 jaar geleden
  Hier in Brugge stellen oudere jongeren voor om te babysitten op de kinderen van anderen vind ik dan weer een mooi gebaar en opvang probleem ook opgelost
 • Ollevier Thierry

  1 jaar geleden
  Wat als er geen opvang mogelijk is? Mijn vrouw werkt in de zorgsector, en ikzelf werk ook tot 18u30. In het weekend is de zaak al gesloten dus kan ik niet zomaar vroeger stoppen in de week hoe los je dit op ?
 • christel hills

  1 jaar geleden
  Waar is de logica Geen les maar wel evenveel opvang zoals het hele schooljaar?
 • Annie Biot

  1 jaar geleden
  Opgelet, de scholen verschaffen een noodopvang voor ouders die in de zorg werken of andere sociale sector werken niet voor de ouders die gewoon gaan werken. En zl zeker niet voor werklozen. Het kan niet de bedoeling zijn alle kleuters terug naar school te sturen. Mama en papa moeten maar eens voor hun kroost zorgen voor die zeldzame keer.
 1. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 1. IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs
  Play

  IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs

 2. Kenny V. werd ten onrechte beschuldigd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”
  Play

  Kenny V. werd ten onrechte beschul­digd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”

Geld