Steven Richardson
Volledig scherm
PREMIUM
© Steven Richardson

Acht gouden regels om het maximum uit je pensioensparen te halen

Twee op de drie Belgen op beroepsactieve leeftijd doen vandaag aan pensioensparen. Door nu al zelf een stuk voor hun pensioen opzij te zetten, kunnen ze later hun wettelijk pensioen aanvullen. Bovendien beloont de overheid dat pensioensparen fiscaal. Toch blijkt dat lang niet iedereen de voordelen ervan ook maximaal benut. Acht gouden regels om dat wél te doen.

5 reacties

 • Kenny Bauwens

  3 jaar geleden
  De btw op elektriciteit verlagen, zal meer mensen de kans geven om aan pensioensparen te doen...
 • Mario Adams

  3 jaar geleden
  Het is schandalig dat je je hele beroepsleven de helft van je brutoloon moet inleveren en dan zelf nog te moeten bijsparen voor je pensioen. Belastingen op inkomsten moeten drastisch naar beneden, en belastingen op aankoop van meerdere eigendommen moet drastisch naar omhoog. Schaf ook kindergeld en studiebeurzen af, want kinderen zijn een eigen keuze, en studeren ook.
 • wesley netnem

  3 jaar geleden
  Pensioensparen is een Klucht en je wordt door de Overheid opgelicht ! en Zeker als je er Fiscaal voordeel van hebt door het in te brengen want dit Fiscaal voordeel Komt de Overheid terug halen als je op pensioen gaat !! Je krijgt ook Minder pensioen als je zelf gespaard hebt maar dat Verteld de Overheid niet ! Ook met groeps verzekeringen van je Werkgever moet je op passen want de Overheid komt op het einde van de Rit aankloppen voor Haar Grote deel !!
 • Lucie Vervaeke

  3 jaar geleden
  Diegenen die tegen dit pensioensparen zijn, met fiscale aftrek, zijn mensen welke die +_ 1000 euro per jaar niet hebben om erin te investeren. Daarom breken ze dit systeem af, ook jaloersheid mee gemoeid.
 • Marc Spandel

  3 jaar geleden
  Het maximum uit je inkomen halen, is er zélf van te profiteren en het niet aan ànderen te geven om er van te profiteren!
 1. Voor welke premies kom je in aanmerking als je renoveert en waar krijg je de beste leningen? Onze expert legt uit
  PREMIUM

  Voor welke premies kom je in aanmerking als je renoveert en waar krijg je de beste leningen? Onze expert legt uit

  Naar aanleiding van Batibouw zelf renovatieplannen en nu op zoek naar hoe je die zal betalen? Voor een hele reeks energiebesparende investeringen kan je én goedkoop lenen én krijg je ook een premie. Trouwens, ook voor wie nog niet met die plannen in het hoofd zit is er een reden om het te overwegen, want die renovaties leveren ook op: ze zorgen voor een flinke besparing op de energiefactuur.
 2. PROMOJAGERS SUPERTIP. Kruidvat geeft tot 75 procent korting en deelt gratis producten uit: “Ik betaalde maar 6,22 euro. Er ging 93,86 euro af!”
  16

  PROMOJA­GERS SUPERTIP. Kruidvat geeft tot 75 procent korting en deelt gratis producten uit: “Ik betaalde maar 6,22 euro. Er ging 93,86 euro af!”

  De leden van Promojagers België - die de strafste koopjes met elkaar delen - reppen zich dezer dagen en masse naar kruideniersketen Kruidvat. Je krijgt er 75 procent korting op een hele reeks artikelen met een gele sticker en er zijn zelfs gratis pods van Dash te scoren. Dat doet de rekening aan de kassa bij sommigen drastisch omlaag gaan.
 1. Recordaantal gezinnen op zoek naar goedkoper energietarief: al 1,7 miljoen vergelijkingen in eerste jaarhelft
  Mijnenergie.be

  Recordaan­tal gezinnen op zoek naar goedkoper energieta­rief: al 1,7 miljoen vergelij­kin­gen in eerste jaarhelft

  Mijnenergie.be tekent een nieuw record op: de vergelijkingssite kreeg dit jaar al maar liefst 1,7 miljoen energievergelijkingen te verwerken. Dit ongeziene aantal onderstreept dat de consument in tijden van piekende energieprijzen het heft in eigen handen neemt en actief uitzoekt welke energieleverancier de goedkoopste tarieven aanbiedt. Kristof De Paepe, energie-expert bij Mijnenergie.be, geeft toelichting.