Minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine.
Volledig scherm
Minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine. © belga

Aanvullend pensioen wordt gekortwiekt

De kans is groot dat binnenkort de opbrengst van uw aanvullend pensioen een knauw krijgt. Minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR) presenteert vandaag een aantal mogelijkheden aan de sociale partners en kijkt daarvoor in de eerste plaats naar Zwitserland. Dat bericht De Morgen.

 1. 'Rekenfout' van 400 miljoen jaagt sociale zekerheid nog meer in het rood
  Pensioenen

  'Rekenfout' van 400 miljoen jaagt sociale zekerheid nog meer in het rood

  Een rekenfout bij de Rijksdienst voor Pensioenen heeft de negatieve cijfers bij de sociale zekerheid nog verder in het rood gejaagd. Van het tekort van 1,3 miljard euro dat enkele dagen geleden bekendraakte, is meer dan 400 miljoen euro afkomstig van een onderschatting van het aantal gepensioneerden, meldt de RTBF vandaag. Het kabinet van minister van Begroting Hervé Jamar (MR) heeft het nieuws bevestigd.
 2. Energieleverancier dreigt failliet te gaan: hoe kan je je als klant indekken? “Neem screenshots van betaalde voorschotten”
  MijnEnergie

  Energiele­ve­ran­cier dreigt failliet te gaan: hoe kan je je als klant indekken? “Neem screenshots van betaalde voorschot­ten”

  Na de faillissementengolf op de Britse energiemarkt ondervindt nu ook een Belgische energieleverancier betalingsmoeilijkheden. Hoewel Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) aankondigde alle nodige stappen te ondernemen, valt een faillissement niet uit te sluiten. “Je wacht als klant beter niet af tot het zover is”, meent energie-expert Kristof De Paepe van Mijnenergie.be. “Door nu al voorzorgsmaatregelen te nemen, vermijd je problemen en financiële schade”, luidt het.

Geld