Illustratiebeeld Volvo C40 Recharge
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld Volvo C40 Recharge © Wannes Nimmegeers

6 tot 7 maanden wachten voor wie nieuwe wagen bestelt

“Bestel uw nieuwe wagen ruimschoots op tijd.” Dat is het advies van de Belgische importeurs nu de levertermijnen door de chipproblemen oplopen. Wie nu bestelt, moet minstens tot de zomer geduld oefenen. Voor hybride- en elektrische modellen kan dat zelfs tot het najaar zijn, of langer.

85 reacties

 • jos meurrens

  3 maanden geleden
  @Renee Verhoeven: Je hebt voor zonnepanelen geen warmte nodig, in tegenovergestelde, beter koud'e cellen, maar wat je nodig hebt is LICHT !
 • Ferdinand Nuyts

  4 maanden geleden
  De nieuwe roestbak, Ook Tesla is niet smetteloos wat dat betreft. Op sociale media verschenen al eerder berichten over Tesla’s die in besneeuwde streken al na één winterseizoen flink waren verroest. Auto Motor & Sport heeft een Tesla Model 3 met slechts 300 kilometer op de teller laten nakijken door roestexpert Ralf Rößler. holtes werden gevuld met constructieschuim. “Dat schuim gaat water opzuigen", “Over een half jaar is het helemaal door geroest.
 • guy claeys

  4 maanden geleden
  Wie kan zich nog een nieuwe auto veroorloven ?
 • Ludo Wouters

  4 maanden geleden
  Ik mis de "simpele" auto's van de jaren 70. Geen chips, weinig elektronica, hier en daar een relais. Met een klein beetje moeite, heel gemakkelijk om zelf die wagen te onderhouden. En mooie modellen zoals de Amazone van Volvo, de Cortina van Ford of de DS van Citroën. Nu zien alle auto's er hetzelfde uit, de windtunnel ziet enkel luchtweerstand en is niet creatief.
 • Renée Verhoeven

  5 maanden geleden
  Dan zult u de laatste maanden nog niet veel moeten rijden hebben met uw EV Marc als je die enkel met zonnestroom laadt. Er is amper zon geweest van oktober tot nu! En op zonnige dagen staat die nog zo laag en zijn de dagen zo kort dat je amper 10% van je EV kunt laden. Dus zelfs in uw situatie met weinig kilometers is het weg gesmeten geld. Trouwens als u die zonnestroom gebruikt om te laden, dan koopt u stroom van het net voor uw ander verbruik, je kunt hem maar één keer verbruiken.
 1. “Je kan een sauna niet aansluiten op het gewone stopcontact”: experts geven advies voor je eigen sauna in huis
  PREMIUM

  “Je kan een sauna niet aansluiten op het gewone stopcon­tact”: experts geven advies voor je eigen sauna in huis

  Het moet heerlijk zijn, een eigen sauna in de tuin of in je huis. Maar hoeveel kost zo'n privéwellnessje? Vraagt het veel onderhoud? En hoe maak je er optimaal gebruik van? Fabrikanten Jan Allaert van Belle et Moi en Katrien Verhaeghe van Verhaeghe Chalet en Sauna geven advies. “Tussen twee sessies moet je minstens even lang rusten als je eerste saunabeurt geduurd heeft.”
 2. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.
 3. Test Aankoop dient klacht in wegens verplichte verzekeringen bij aankoop Apple-producten bij Switch: “Tot 200 euro per maand”
  Play
  Apple
  34

  Test Aankoop dient klacht in wegens verplichte verzekerin­gen bij aankoop Ap­ple-producten bij Switch: “Tot 200 euro per maand”

  Test Aankoop heeft een klacht ingediend bij de Economische Inspectie en de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) tegen de bedrijven Switch en SFAM. De consumentenorganisatie ontving sinds september 2020 al 466 klachten over het gedwongen sluiten van bepaalde contracten na aankoop van een Apple-product. Dat meldt Test Aankoop dinsdag.
 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.