Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © Photo News

3 op de 4 Belgen vrezen geen deftig pensioen meer te krijgen

75 procent van de Belgen gelooft niet dat de overheid hen straks nog een deftig pensioen kan voorschotelen. Dat blijkt uit onze Grote Peiling. 

518 reacties

 • Gino Denil

  5 jaar geleden
  In Nederland heeft men al uitgerekend dat door het lage geboortecijfer de sterftecijfers de geboortecijfers zullen overtreffen in 2037. Vanaf dan zullen er steeds minder gepensioneerden zijn en steeds minder kinderen waar kindergeld voor betaald moet worden. En in verhouding meer werkenden in een nog krappere arbeidsmarkt. Geen reden om te panikeren dus.
 • Louis Vandarte

  5 jaar geleden
  Ik stop met werken en ga de rest van mijn leven doppen of op het leefloon. Wie doet er mee? Mijn geduld is op
 • Tom Faes

  5 jaar geleden
  Leren tellen Ludo , de laagste pensioenen voor een volledige loopbaan 1220 € maal 2 % = 24,40 € . Met de 50€ die jij voorstelt betekend dat 4.10 % maar van mij mag het hoor. Maar daar gaan de hoge pieten niet mee akkoord denk ik zo. Met nva altijd problemen.
 • Diane Bernaerts

  5 jaar geleden
  29 % Vlamingen maakt zich géén zorgen over hun pensioen: dat komt dus aardig overeen met het aantal NVA-stemmers.
 • Eddy Naert

  5 jaar geleden
  Al diegene die gestemd hebben op de regering die nu aan de macht is moeten niet klagen als je de politiek een beetje volgt weet dat die partijen voor de bourgeoisie zijn
 1. “Je kan een sauna niet aansluiten op het gewone stopcontact”: experts geven advies voor je eigen sauna in huis
  PREMIUM

  “Je kan een sauna niet aansluiten op het gewone stopcon­tact”: experts geven advies voor je eigen sauna in huis

  Het moet heerlijk zijn, een eigen sauna in de tuin of in je huis. Maar hoeveel kost zo'n privéwellnessje? Vraagt het veel onderhoud? En hoe maak je er optimaal gebruik van? Fabrikanten Jan Allaert van Belle et Moi en Katrien Verhaeghe van Verhaeghe Chalet en Sauna geven advies. “Tussen twee sessies moet je minstens even lang rusten als je eerste saunabeurt geduurd heeft.”