Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld ter illustratie. © ANP

125 procent rente op spaargeld: kan voorhuwelijkssparen nog?

Het heeft misschien iets ouderwets, van je 14e tot je 30e een bedrag bij elkaar sparen om dat uitgekeerd te krijgen als je eenmaal getrouwd of wettelijk samenwonend bent. Vroeger kon het bij bijna elk ziekenfonds, vandaag zijn de aanbieders geslonken tot twee. Reden: de torenhoge rente van 125 procent. Is zo’n formule, in tijden waarin een gewoon spaarboek bijna niets opbrengt, nog wel haalbaar? Aan welke voorwaarden moet je voldoen? Wij vroegen het aan het Neutraal Ziekenfonds Vlaanderen, een van de twee mutualiteiten waar het voorhuwelijkssparen nog mogelijk is.

7 reacties

 • Emi Hergersberg

  2 jaar geleden
  Ik kreeg in 1968 als studente voor voorhuwelijkssparen een bedrag van bijna 25.000 Bef uitbetaald Hiermee heb ik het inschrijvingsbedrag voor een sociale woning betaald en dat was een goede start. Trouwen is trouwens niet verplicht... en op je dertigste krijg je het bedrag terug.
 • censor

  2 jaar geleden
  Sommigen trouwen al op hun 16 de....theoretisch model.
 • Regine Tytgat

  2 jaar geleden
  Ook gedaan voor mijn zoon. Ze waren er blij mee.
 • Dian Jans

  2 jaar geleden
  Voor de slimmeriken , het gaat max tot 30 jaar , dan krijg je he centen uitbetaald, gehuwd of niet !
 • Jefke Dams

  2 jaar geleden
  Guido vermeiren lees het artikel eerst eens man, je kan maar sparen van je 14 tot 27jaar
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  2

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 3. Herfstweer op komst: voorspelt dit ook een hogere energiefactuur?
  Energie

  Herfstweer op komst: voorspelt dit ook een hogere energiefac­tuur?

  De herfst staat voor de deur, hoewel daar aan het begin van de maand helemaal niets van te merken was. De huidige temperaturen zitten minstens zo goed als tijdens de zomer, maar toch zal het niet lang duren voor het echte jassenweer zich opnieuw aankondigt. Zal dit automatisch ook zijn stempel drukken op je energierekening? Mijnenergie.be pluist het uit en verklapt hoe je extra stroomkosten tijdens de koude seizoenen kan vermijden.

Geld