Shutterstock
Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

1.000 euro spaargeld? Ook dat kan je in vastgoed investeren. Onze geldexpert geeft advies

Een modale woning kost in ons land 267.000 euro. Voor een appartement moet je 242.000 euro neertellen. Gaan die bedragen jouw petje te boven, maar zou je toch in vastgoed willen investeren? Dat kan volgens Paul D’Hoore, geldexpert in ons geldpanel. Ook met 1.000 euro.

 1. Waarom de Belgische staatsschuld ons niet koud mag laten: “Dit loopt compleet uit de hand”
  PREMIUM

  Waarom de Belgische staats­schuld ons niet koud mag laten: “Dit loopt compleet uit de hand”

  De Belgische overheidsschuld gaat door de Covid-19-recessie opnieuw richting 120 procent van het bruto binnenlands product (bbp). Daarmee worden alle inspanningen van de afgelopen twintig jaar om de schuld naar beneden te krijgen in één pennentrek weggeveegd. Véronique Goossens, econoom in ons geldpanel, legt uit hoe dat komt en wat we kunnen doen om het probleem op te lossen. “Over twintig jaar zullen sociale uitgaven maar liefst 60 procent van alle overheidsbestedingen in beslag nemen. Vandaag is dat de helft”
 2. Nu goud bijna nieuwe top bereikt, bestaat dan het risico op nieuwe, forse terugval? Onze geldexpert geeft advies
  PREMIUM

  Nu goud bijna nieuwe top bereikt, bestaat dan het risico op nieuwe, forse terugval? Onze geldexpert geeft advies

  Beleggers in goud kan je dezer dagen op straat herkennen aan hun stralende glimlach. In mei bereikte goud een nieuwe recordkoers: één kilo kostte toen 52.516 euro. Paul D’Hoore, geldexpert in ons geldpanel, legt uit of het verstandig is om er nog steeds in te beleggen. Daarnaast geeft hij advies over hoe je aan zo’n belegging begint: waar koop je het, wat zijn de risico’s en wat is de veiligste manier om het goud te bewaren?
 1. Recordaantal gezinnen op zoek naar goedkoper energietarief: al 1,7 miljoen vergelijkingen in eerste jaarhelft
  Mijnenergie.be

  Recordaan­tal gezinnen op zoek naar goedkoper energieta­rief: al 1,7 miljoen vergelij­kin­gen in eerste jaarhelft

  Mijnenergie.be tekent een nieuw record op: de vergelijkingssite kreeg dit jaar al maar liefst 1,7 miljoen energievergelijkingen te verwerken. Dit ongeziene aantal onderstreept dat de consument in tijden van piekende energieprijzen het heft in eigen handen neemt en actief uitzoekt welke energieleverancier de goedkoopste tarieven aanbiedt. Kristof De Paepe, energie-expert bij Mijnenergie.be, geeft toelichting.