Aboubakar en Teikeu in de clinch met ref Wilmar Roldan.
Volledig scherm
Aboubakar en Teikeu in de clinch met ref Wilmar Roldan. © Getty Images

Jan Mulder over de videoref: "Een beetje verwarring is toegestaan en zeker geen reden om deze technologie in twijfel te trekken"

Het voetbalseizoen zit er dan wel op, dat wil niet zeggen dat Jan Mulder geen voetbal meer kijkt. Zo zag hij gisteren Duitsland - Kameroen en heeft de HLN-commentator zijn geheel eigen mening -hoe kan het ook anders- over de videoref.

 1. Weer controverse rond videoref: scheids weigert rood te trekken na gemene elleboogstoot
  Video

  Weer controver­se rond videoref: scheids weigert rood te trekken na gemene elleboog­stoot

  De videoscheidsrechters zijn niet onbesproken geweest in de Confederations Cup. Ook in de finale tussen Chili en Duitsland moesten de heren achter het scherm voor uitsluitsel zorgen. Gonzalo Jara had Timo Werner net op een flinke elleboogstoot getrakteerd. Na veel vijven en zessen besloot scheidsrechter Milorad Mazic dan toch de beelden te bekijken. Daarop was duidelijk te zien hoe Jara een gemene elleboogstoot uitdeelde aan de Duitse puntaanvaller. En toch kreeg de Chileen slechts een gele kaart onder de neus geduwd. Terwijl rood hier altijd op zijn plaats was. Zo zie je maar, zelfs met een videoref kunnen er nog steeds fouten gemaakt worden.
 2. Voetbal is niet meer hetzelfde met nieuw hulpmiddel: de videoref zorgt voor commotie
  Video

  Voetbal is niet meer hetzelfde met nieuw hulpmiddel: de videoref zorgt voor commotie

  Hugo Broos heeft zijn debuutmatch op de Confederations Cup met Kameroen verloren tegen Chili (0-2), maar niemand die daar over sprak. Wel over de videoref, voor het eerst van de partij op een internationaal toernooi. Op slag van rusten ging Chili aan het vieren na een goal van Vargas, maar een minuutje later kon het feest gestaakt worden. Buitenspel, oordeelde de videoref. Afgaande op bovenstaand beeld, erg twijfelachtig.
 1. Degryse en Mulder scherp: "Tegen een sterkere tegenstander ligt Real eruit"
  Play

  Degryse en Mulder scherp: "Tegen een sterkere tegenstan­der ligt Real eruit"

 2. "Voorbereiding Club op terugmatch tegen Kiev volledig verstoord"
  Play

  "Voorberei­ding Club op terugmatch tegen Kiev volledig verstoord"