Philippe Clement, de wanhoop nabij.
Volledig scherm
PREMIUM
Philippe Clement, de wanhoop nabij. © Photo news

“Waarom toch?”: onze chef voetbal snapt niks van de manier waarop Clement zijn ploeg het ravijn in coachte

Club Brugge“Waaróm wilde Clement persé ‘een Guardiola’tje’ doen – speciaal willen zijn? Net nú? Op een moment dat de ploeg in een dip zit, maak je je spelers toch niet nóg zotter?” Onze chef voetbal zit met een pak vragen, na wat hij “de grootste sof, de ergste desillusie van Club Brugge en bij uitbreiding van het Belgische voetbal in het voorbije decennium” noemt. Zijn relaas van een gitzwarte avond op Jan Breydel, waarbij vooral de coach het moet ontgelden.

99 reacties

 • dirk claeys

  6 dagen geleden
  Niet Clement maar de spelers,zelf zijn de grote oorzaak, Mignolet grootverdiener blijkt vandaag een vliegenvanger, Vanaecken was onbekwaam, de laatste twintig minuten na de vijfde goal , als het volume verminderde kon hij weer zijn wagon aanhangen en een pasje geven!, de jongeren kijken mee met de elite die het vandaag is wel niet kan of niet wil in Europa,presteren, een klasse Nxt kan het antwoord zijn, maar Clement moet ingrijpen of hij vliegt eruit!
 • claude Rens

  6 dagen geleden
  De krant stond er vol van . De experts praten erover. Ik bedoel dat Leipzig 9 moest missen en geen hoofdtrainer op de bank. Psychologisch een blunder want de spelers namen die zogezegde zwakte van de tegenstander over.
 • gabriel papanikitas

  7 dagen geleden
  Eve Schelfout, inderdaad als de scheidsrechter neutraal was dan stond Brugge nog met 9 spelers op het veld
 • Raphaël Defour

  1 week geleden
  Er is een gouden regel "Don't change a winning team". Vergelijk de spelers opstelling met de matchen in Leipzig waar men won en PSG waar men verassend thuis gelijkspel behaalde.
 • Patrick Devogelaere

  1 week geleden
  Ja de chef voetbal komt van zijn wolkje af en kiest eieren voor zijn geld ... komt ervan een ploeg de hoogte in te praten en de tegenstander te minimaliseren
 1. Clement ziet af van weekendje Genk: “Té lang om daar te blijven hangen”
  Club Brugge

  Clement ziet af van weekendje Genk: “Té lang om daar te blijven hangen”

  Pittige bekerloting voor Club Brugge, dat begin december in de achtste finales op bezoek moet bij KRC Genk: “Goh, het kon beter, maar goed. We hebben één doel en dat is de beker winnen… en dan moet je voorbij iedereen”, aldus Philippe Clement. “Bij zo’n loting hopen alle trainers in eerste instantie dat ze thuis mogen spelen. Dat is nu niet het geval en bovendien moeten we naar een goeie ploeg”. Een toevallige speling van de kalender zorgt ervoor dat Club drie dagen voor de bekerconfrontatie ook al naar Genk moet: “Of we er een weekendje van zullen maken? Neen, ik denk dat we er te lang zijn om daar die periode te blijven hangen. Ik verwacht dat we gewoon heen en terug gaan”.