Philippe Clement, de wanhoop nabij.
Volledig scherm
PREMIUM
Philippe Clement, de wanhoop nabij. © Photo news

“Waarom toch?”: onze chef voetbal snapt niks van de manier waarop Clement zijn ploeg het ravijn in coachte

Club Brugge“Waaróm wilde Clement persé ‘een Guardiola’tje’ doen – speciaal willen zijn? Net nú? Op een moment dat de ploeg in een dip zit, maak je je spelers toch niet nóg zotter?” Onze chef voetbal zit met een pak vragen, na wat hij “de grootste sof, de ergste desillusie van Club Brugge en bij uitbreiding van het Belgische voetbal in het voorbije decennium” noemt. Zijn relaas van een gitzwarte avond op Jan Breydel, waarbij vooral de coach het moet ontgelden.

100 reacties

 • Karel Van Beeck

  11 maanden geleden
  Brugge zou beter een vervanger voor Vormer zoeken. Die heeft te veel te zeggen binnen de ploeg ( en op tv).
 • dirk claeys

  1 jaar geleden
  Niet Clement maar de spelers,zelf zijn de grote oorzaak, Mignolet grootverdiener blijkt vandaag een vliegenvanger, Vanaecken was onbekwaam, de laatste twintig minuten na de vijfde goal , als het volume verminderde kon hij weer zijn wagon aanhangen en een pasje geven!, de jongeren kijken mee met de elite die het vandaag is wel niet kan of niet wil in Europa,presteren, een klasse Nxt kan het antwoord zijn, maar Clement moet ingrijpen of hij vliegt eruit!
 • claude Rens

  1 jaar geleden
  De krant stond er vol van . De experts praten erover. Ik bedoel dat Leipzig 9 moest missen en geen hoofdtrainer op de bank. Psychologisch een blunder want de spelers namen die zogezegde zwakte van de tegenstander over.
 • gabriel papanikitas

  1 jaar geleden
  Eve Schelfout, inderdaad als de scheidsrechter neutraal was dan stond Brugge nog met 9 spelers op het veld
 • Raphaël Defour

  1 jaar geleden
  Er is een gouden regel "Don't change a winning team". Vergelijk de spelers opstelling met de matchen in Leipzig waar men won en PSG waar men verassend thuis gelijkspel behaalde.
 1. Hoefkens komt terug op de niet-selectie van Roman Yaremchuk: “Geen structureel probleem”
  Club Brugge
  5

  Hoefkens komt terug op de niet-selectie van Roman Yaremchuk: “Geen structu­reel probleem”

  Vóór en na Club - KV Oostende kwam Carl Hoefkens terug op de niet-selectie van Roman Yaremchuk, die vrijdag weinig begrip toonde voor het feit dat hij dit weekend opnieuw naast de basisploeg zou vallen: “Onze meningen verschillen over het invullen van de spitspositie,” aldus Hoefkens. “Ik wil meer drive en goesting zien. We zitten nog niet op dezelfde golflengte, maar in de toekomst zal dit in orde komen. Daar moet Roman nu aan werken. Dit is totaal geen structureel probleem.” Afwachten of Hoefkens Yaremchuk meeneemt naar Leverkusen - dat wordt in principe pas morgen na de ochtendtraining beslist.
 2. Club-fans clashen met politie in Madrid: blauw-zwarte heethoofden, die zelf met stoelen gooien, gewelddadig aangepakt door agenten voor match bij Atlético
  Play
  Champions League
  24

  Club-fans clashen met politie in Madrid: blauw-zwar­te heethoof­den, die zelf met stoelen gooien, geweldda­dig aangepakt door agenten voor match bij Atlético

  Een deel van de Anderlecht-fans maakten het gisteren te bont in Londen, maar ook Brugse supporters waren eerder deze week niet onbesproken. Vlak voor ze woensdagavond afzakten naar het Wanda Metropolitano van Atlético, kregen ze het aan de stok met de politie op Plaza Mayor, in het centrum van Madrid, waar het feestje al vroeg op de middag was losgebarsten en weinig aan de hand was. De agenten wilden de Brugse fans naar de metro richting het stadion begeleiden, maar toen liep het mis.