Kyriani Sabbe.
Volledig scherm
Kyriani Sabbe. © Photo News

Vorig jaar leek 1B-experiment geen pretje, nu maakt Club NXT indruk in Youth League

Club BruggeClub NXT mag zich opnieuw op de borst kloppen in de Youth League: na een 1-1 tegen de supertalenten van City blijven de youngsters van blauw-zwart mee aan kop. Het 1B-experiment van vorig jaar leek op het eerste gezicht geen pretje, “maar dat loont zich nu”, zegt Club NXT-coach Rik De Mil. Een inkijk in de jonkies van blauw-zwart. 

3 reacties

 • Eric Bex

  2 maanden geleden
  Misschien kunnen we dat experiment ook eens doen met onze G6-ploegen in 1A, namelijk hen een jaartje laten meedraaien in de Premier League. Dan krijgen we er volgende keer in de Champions League tegen City misschien geen 5 om de oren. 😜. In alle geval als Club-supporter kunnen we momenteel fierder zijn op onze beloften dan op onze A-ploeg. 👌
 • JOHAN VAN NIEUWENHOVEN

  2 maanden geleden
  Mooi. Dankzij de nieuwe RSZ maatregel zullen nog meer ploegen moeten inzetten op eigen jeugd en dan krijgen die misschien eindelijk ook meer kansen. Door de jeugd op hoger niveau te laten spelen, leren ze sneller de métier die nodig is, zelfs als dat ten koste is van vaker verliezen. Ook dat moet je leren. It's part of the job!
 • dave hosten

  2 maanden geleden
  Mooi zo....worden ook voor jeugd stilaan topploegen