Ruud Vormer werd woedend tijdens Club Brugge-Anderlecht.
Volledig scherm
PREMIUM
Ruud Vormer werd woedend tijdens Club Brugge-Anderlecht. © Club Brugge

Sportpsycholoog Jef Brouwers gelooft niet in heilzame werking van de woede van Ruud Vormer: “Zo tekeer gaan helpt niet”

Club BruggeHebt u ook de beelden gezien van een razende Ruud Vormer tijdens de rust van Club Brugge-Anderlecht? In voetbalmiddens gelooft men - in zekere mate - in het effect van harde taal, maar ervaringsdeskundigen Jan Boskamp, Jan Ceulemans, Olivier Deschacht en sportpsycholoog Jef Brouwers ontkrachten: “Het is belangrijk dat je geen negatieve opmerkingen in de groep maakt.”

13 reacties

 • Tim Candaele

  1 week geleden
  Ze zijn uiteindelijk wel beter uit de kleedkamer gekomen, dus ik zie het probleem niet
 • Willem Coopman

  1 week geleden
  Woede is een emotie! Wie duidelijk vaststelt dat er onvoldoende gedaan wordt om een gezamenlijk doel, hier winnen tegen de aartsvijand, te bereiken mag dit wel eens uiten. De "moderne" of eerder de bange nieuwe betuttelende houding die algemeen te zien is in de maatschappij is ook niet bijster productief. Het werkt enkel laksheid in de hand.
 • Philippe De Naeyer

  1 week geleden
  De passie van Vormer is bewonderenswaardig, echter door de spelersgroep zo aan te vallen laat hij uitschijnen dat het hun schuld is, niet de zijne. Vormer zat echter ook totaal niet in de match. In mijn ogen lag het ook niet aan de strijdlust dat FCB onder lag, eerder aan slechte tactische keuzes, kwaliteit en vormpeil. Uiteindelijk ging het in de 2de helft ook niet beter want Rsca wint op een haar na de match, als Dost niet op het randje gelijk maakt. Gelijkspel, net als na 45’ zonder tirade.
 • patrick roels

  1 week geleden
  Waarom zou dit niet werken heeft hij dan nooit van schoktherapy in zijn studies gehoord
 • Eddy Nuydt

  1 week geleden
  Dit is een natuurlijke en belangrijke reactie van een echte kapitein als Vormer. Hij ventileerde op dat moment de mening van duizenden Clubsupporters! De verontwaardiging was gemeend. Zo schud je een ploeg wakker en steun je de coach. Verder inhoud hoef je aan de woorden niet te geven. Al de commentaar achteraf is larie en apekool.
 1. "Wat een eikel, die ploegleider!": Serry omver gereden door volgwagen BikeExchange
  Play

  "Wat een eikel, die ploeglei­der!": Serry omver gereden door volgwagen BikeExchan­ge

 2. De Bilde: "Witsel blijft onze beste verdedigende middenvelder"
  Play

  De Bilde: "Witsel blijft onze beste verdedigen­de middenvel­der"