Denswil, Dost, Lang en Vormer, de Nederlandse connectie van Club Brugge is verantwoordelijke voor 75 procent van de gescoorde goals in 2021.
Volledig scherm
PREMIUM
Denswil, Dost, Lang en Vormer, de Nederlandse connectie van Club Brugge is verantwoordelijke voor 75 procent van de gescoorde goals in 2021. © Photonews/HLN

Oranje boven bij blauw-zwart: Nederlanders hebben voet in 28 van de 37 Club-goals in 2021

Club BruggeJuist ja, 28 van de 37 goals! Ofwel een dikke 75 procent! Zó groot is het aandeel van de Nederlanders in de succesvolle terugronde van Club Brugge. Of hoe afhankelijk blauw-zwart is van Bas Dost, Noa Lang en Ruud Vormer. Ex-speler, ex-trainer en nog altijd Nederlander Henk Houwaart (75) geeft tekst en uitleg. “Haal Messi eruit en FC Barcelona is ook maar een middenmotor”.

5 reacties

 • Theo Collewaert

  3 weken geleden
  Is gewoon een vaststelling zonder enige nuance. Als de Hollanders er niet waren geweest dan hadden er 4 anderen in hun plaats gespeeld en waren de cijfers misschien nog hoger geweest !
 • Bart Van Gool

  1 maand geleden
  Goed zo !
 • Jan Boden

  1 maand geleden
  Denswil en Chong had men beter laten zitten waar ze zaten, geven geen meerwaarde. Dirar is hetzelfde verhaal. In januari half fitte spelers huren is een doodlopende straat, nooit meer aan beginnen.
 • willem van gool

  1 maand geleden
  Moeten we nu ook al verwonderd zijn dat aanvallers doelpunten maken?
 • Gabriel Schepens

  1 maand geleden
  Logisch dat Dost, een spits, meer scoort dan Mignolet.