Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Niet eerste keer dat er bij Club ‘aap’ naar opponent wordt geroepen: al vijfde incident met racisme of geweld in dik half jaar

Club BruggeHet racisme-incident dat gisteren in Jan Breydel de topper ontsierde, plaatst (de supporters van) Club Brugge al voor de vijfde keer in een half jaar tijd in een kwaad daglicht.

28 reacties

 • Fonne Cicero

  12 maanden geleden
  Anderlecht is wat Mercedes is voor de F1. Geen kwaad woord over Anderlecht, maar als het over een andere ploeg gaat, die moet onder de hakbijl. De Vincent heeft wat gehoord dat weinigen gehoord zouden hebben en het gevolg is dat het hele land in rep en roer staat. En iedereen springt erop als een kat op een stuk spek.
 • Kristof Breskens

  12 maanden geleden
  Snap niet wat Brugge hier mee te maken heeft. Zijn zij verantwoordelijk voor hetgeen bezoekers van hun stadion roepen ? Als ik straks in een winkel iets rascistisch roep naar een andere klant, is de winkelier dan verantwoordelijk ? Bij uitbreiding dan maar ineens alle winkeliers die een winkel hebben op de Meir verantwoordelijk houden voor alle rascistische praat die er ooit al in deze straat verkocht is geweest.
 • Andreas SCHENZER

  12 maanden geleden
  Ik ben geen voetbal fan ! Gedragsregels moeten er komen voor iedere “fan” van welke club ook. Indien, zoals nu wordt beweerd, de Bond dient desbetreffende club te degraderen tot tweede of derde klasse. Enkel deze scenario’s zullen mogelijks hun effect hebben. Het is een illusie omdat er veel, velen te veel belang hebben bij hun officiële en inofficiële inkomsten. Dus maw, er zal buiten wat blazen en blaffen weerom niets gebeuren, wedden dat ?…
 • David Lievens

  12 maanden geleden
  Geweldig, alsof dit enkel bij Club gebeurt… overal zitten dit soort supporters. Zelfs in de laagste klassen hoor je verwijten, racisme, agressie. En diegenen die willen dat de omstaanders iets doen, ik wil hen graag bezig zien in zo’n situatie. Er is nauwelijks iemand die daarop ingrijpt omdat de spelers niet fysiek in gevaar zijn maar diegene die zou ingrijpen wel. Vaak gaat het ook om supporters die eens een match komen bekijken of een abonnement doorgeven.
 • Rudi Mertens

  12 maanden geleden
  Zolang de bond geen lef toont gebeurt er niets .
 1. Club Brugge vangt bot in beroep tegen schorsing Sylla, die drie wedstrijden aan de kant moet blijven
  Play
  Club Brugge
  30

  Club Brugge vangt bot in beroep tegen schorsing Sylla, die drie wedstrij­den aan de kant moet blijven

  Club Brugge moet het de komende drie competitiewedstrijden zonder Abakar Sylla doen. Blauw-zwart ging in beroep tegen de beslissing van het Disciplinair Comité om Sylla drie speeldagen te laten schorsen voor zijn rode kaart op Anderlecht, maar ving bot. Morgenavond tegen Union is Sylla er al niet bij, ook tegen KV Oostende en AA Gent moet de revelatie in de Clubdefensie van aan de zijlijn toekijken.