Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Niet eerste keer dat er bij Club ‘aap’ naar opponent wordt geroepen: al vijfde incident met racisme of geweld in dik half jaar

Club BruggeHet racisme-incident dat gisteren in Jan Breydel de topper ontsierde, plaatst (de supporters van) Club Brugge al voor de vijfde keer in een half jaar tijd in een kwaad daglicht.

28 reacties

 • Fonne Cicero

  5 maanden geleden
  Anderlecht is wat Mercedes is voor de F1. Geen kwaad woord over Anderlecht, maar als het over een andere ploeg gaat, die moet onder de hakbijl. De Vincent heeft wat gehoord dat weinigen gehoord zouden hebben en het gevolg is dat het hele land in rep en roer staat. En iedereen springt erop als een kat op een stuk spek.
 • Kristof Breskens

  5 maanden geleden
  Snap niet wat Brugge hier mee te maken heeft. Zijn zij verantwoordelijk voor hetgeen bezoekers van hun stadion roepen ? Als ik straks in een winkel iets rascistisch roep naar een andere klant, is de winkelier dan verantwoordelijk ? Bij uitbreiding dan maar ineens alle winkeliers die een winkel hebben op de Meir verantwoordelijk houden voor alle rascistische praat die er ooit al in deze straat verkocht is geweest.
 • Andreas SCHENZER

  5 maanden geleden
  Ik ben geen voetbal fan ! Gedragsregels moeten er komen voor iedere “fan” van welke club ook. Indien, zoals nu wordt beweerd, de Bond dient desbetreffende club te degraderen tot tweede of derde klasse. Enkel deze scenario’s zullen mogelijks hun effect hebben. Het is een illusie omdat er veel, velen te veel belang hebben bij hun officiële en inofficiële inkomsten. Dus maw, er zal buiten wat blazen en blaffen weerom niets gebeuren, wedden dat ?…
 • David Lievens

  5 maanden geleden
  Geweldig, alsof dit enkel bij Club gebeurt… overal zitten dit soort supporters. Zelfs in de laagste klassen hoor je verwijten, racisme, agressie. En diegenen die willen dat de omstaanders iets doen, ik wil hen graag bezig zien in zo’n situatie. Er is nauwelijks iemand die daarop ingrijpt omdat de spelers niet fysiek in gevaar zijn maar diegene die zou ingrijpen wel. Vaak gaat het ook om supporters die eens een match komen bekijken of een abonnement doorgeven.
 • Rudi Mertens

  5 maanden geleden
  Zolang de bond geen lef toont gebeurt er niets .