Simon Mignolet.
Volledig scherm
PREMIUM
Simon Mignolet. © PN/AFP

“In Liverpool telde hij zelfs de zaadjes in zijn eten”: de maniak in Simon Mignolet, die nu de Rode Duivels vaarwel zegt

Overal waar hij passeerde, liet-ie dezelfde onuitwisbare indruk na. Zelfs als tweede doelman achter Thibaut Courtois was hij dé überprof. Ingewijden over de controlefreak en perfectionist Simon Mignolet (35), die er nu op zijn 35ste voor kiest om de Rode Duivels vaarwel te zeggen. “Toen wij met de kerstdagen het feestmaal aan het voorbereiden waren, was Simon zijn zalm nauwkeurig aan het afwegen. Opdat alles zeker zou kloppen.”

4 reacties

 • Bruno willems

  1 week geleden
  Had klopp hen indertijd in doel gezet in de finale tegen real had hij hem gewonnen maar nee die vlooienvanger moest spelen
 • Ivan Goeman

  1 week geleden
  Evengoed als courtois??Verdiende nog geen papieren schoen. Overroepen tot enmet .
 • Pieter Verhulst

  2 weken geleden
  Natuurlijk stopt hij. Als je 10 jaar en 5 toernooien mee moet als reserve. Wel trainen en risico op kwetsuren en nooit mee op de foto staat. België is zijn tweede Liverpool. Bij vele landen had hij nummer één geweest maar had de pech dat in België nog een steengoede was.
 • Ludo Wouters

  2 weken geleden
  Spijtig , is zeker evengoed als courtois . Afscheid van een grote keeper.
 1. “Dit proeft naar meer”: Jorne Spileers (18) mocht na lang wachten opnieuw tonen wat hij in z’n mars heeft
  21

  “Dit proeft naar meer”: Jorne Spileers (18) mocht na lang wachten opnieuw tonen wat hij in z’n mars heeft

  Dreams come true. Vorig seizoen speelde Jorne Spileers (18) nog bij de U18 van Club, vandaag kreeg hij van kersvers T1 Rik De Mil een tweede basisplaats in de competitie. Spileers, die in oktober debuteerde onder Hoefkens, verving tegen Standard de geschorste Brandon Mechele. “1A is 1B niet, maar ik denk dat het goed was”, vertelde hij na de zege. En zeggen dat hij nog niet zo gek lang geleden nog gestraft werd op school na een rondje kastanje-gooien.
 2. Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat
  HLN Shop

  Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat

  De e-bike is hét ideale vervoermiddel voor velen: met een elektrische fiets omzeil je immers hoge brandstofprijzen enerzijds en overbrug je vlot lange afstanden anderzijds. Zo'n toestel is bovendien maar liefst 50 keer minder belastend voor het milieu dan een auto. Maar hoe pik je jouw ultieme exemplaar uit het erg ruime aanbod? HLN Shop helpt je - letterlijk en figuurlijk - op weg in vier handige punten.
 1. John Moelaert (80), gedurende tien jaar linksback in eerste klasse bij Cercle én Club Brugge, overleden
  PREMIUM
  Voetbal

  John Moelaert (80), gedurende tien jaar linksback in eerste klasse bij Cercle én Club Brugge, overleden

  In het Brugse AZ is woensdag oud-voetballer John Moelaert overleden. Hij werd 80 jaar en bezweek aan hartfalen. Van 1962 tot 1972 voetbalde de Bruggeling als linksachter tien jaar in eerste klasse, vier bij Cercle en zes bij Club Brugge. Hij was later speler-trainer van Harelbeke en Wevelgem, en trainde gedurende twee decennia nog een aantal West-Vlaamse provinciale clubs.
  Jabbeke, Brugge