Clement blij met de inbreng van Noa Lang op de Bosuil.
Volledig scherm
PREMIUM
Clement blij met de inbreng van Noa Lang op de Bosuil. © PN

“Ik zie het als een schaakspel: zet Club Genk zondag al schaakmat?”

Champions' play-offEen draak van een wedstrijd, maar door het punt is Club wel de winnaar van de derde speeldag in de Champions' play-offs. Marc Degryse vergelijkt de aanpak van een wel erg pragmatisch Club met het schaakspel. Volgt zondag de finale blauw-zwarte zet? Volgens onze analist geen gek scenario. “Genk wou Club tegen de muur zetten, maar heeft ze integendeel in een comfortabele zetel gezet.” Al is het ook voor Degryse nog geen gelopen race. 

22 reacties

 • Guy Moreels

  1 maand geleden
  Gewoon afschaffen die play-offs ! Gewoon zoals het vroeger was ! Kampioen na de reguliere competitie is kampioen en speelt Champions League. Bekerwinnaar speelt Europa League. Vroeger in tweede klasse ging de kampioen ook over. De volgende 4 moesten een eindronde spelen. Maar het geld hé ! Dat de KBVB niet beseft, dat het eigenlijk competitie vervalsing is. Enig in de voetbalwereld !
 • Tim Hermans

  1 maand geleden
  RC Genk speelt mee voor de titel tot de derde laatste speeldag. Dat alleen al is fantastisch! Diegene uiteindelijk op plaats 1 zal de verdiende kampioen zijn. Sportieve groeten.
 • Gilbert Vermeersch

  1 maand geleden
  Nòg negen punten te winnen, en Club heeft nu een voorsprong van vijf punten. Bestaan er mirakels in het voetbal..
 • Geert Callant

  1 maand geleden
  Antwerp en Anderlecht staan 8 punten achter op Club Brugge met nog 9 punten te halen. Als Anderlecht zaterdag wint heeft Club genoeg met een draw, want dan kunnen Anderlecht en Genk enkel nog gelijk komen en krijgt Club de titel omdat het eerste was in de voorronde.
 • Jan Van den Abeele

  1 maand geleden
  juist Willy Gorissen. En zonder deling van de punten.