Tom Weller/dpa
Volledig scherm
PREMIUM
© Tom Weller/dpa

Een Nagelsmann-adept, nog gewerkt met Messi en als speler getroffen door overlijden dochtertje Anouk: wie is Alfred Schreuder?

Club BruggeClub Brugge zoekt met Alfred Schreuder (49) zijn heil in de Nederlandse trainersschool. Verwacht u dus aan een vlotgebekte en tactisch sterke coach. Julian Nagelsmann is een van zijn vele gerenommeerde leermeesters, maar hij werkte ook al samen met Lionel Messi. Portret van een “echt voetbaldier”, die als speler in 2006 ook een privé-drama met het overlijden van zijn zesjarig dochtertje Anouk onderging: “Ik haal kracht uit hoe Anouk was.”   

15 reacties

 • Jan Daems

  5 maanden geleden
  Zijn cv oogt interessant dus verdient hij alle krediet. Of hij de witte merel is waar Brugge nood aan heeft zal de tijd uitwijzen. Timmy Simons zie ik niet meteen als de geschikte persoon om T1 te gaan spelen bij Brugge, hij heeft vele jaren spelerservaring maar, met alle respect, daar stopt het ook. Om een ploeg in de Jupiler League naar het allerhoogste te stuwen heb je andere kwaliteiten nodig dan een commentator te zijn, van die laatste hebben we er genoeg zien passeren in de competitie.
 • Robert Weers

  5 maanden geleden
  Was zelf ook een goede voetballer met 370 wedstrijden in de Nederlandse eredivisie. Vanuit protestants milieu altijd bescheiden en met beide benen op de grond. Nooit bla-bla of glitterschoenen.
 • wim rooyakkers

  5 maanden geleden
  Goede keuze. Club iconen horen in de kantine thuis,maar niet als trainer. Want dat leid zelden tot sucses.
 • Henri Papel

  5 maanden geleden
  Wie hem gevolgd heeft zal het beamen. De juiste man op de juiste plaats op het juiste moment. Ben geen Brugge fan .
 • Arno Luwaert

  5 maanden geleden
  Ik had ook eerder een clubicoon in gedachten zoals Timmy Simon. Hij kent het huis de cultuur van club weet waar club voor staat. Ok Timmy net zoals bij ons Company bij ons begonnen is als trainer nog niet veel ervaring maar nu werpen we er na een goei2 jaar de vruchten van. Dat zou bij bij Timmy net het zelfde zijn