Ernst Happel (links) en Philippe Clement.
Volledig scherm
PREMIUM
Ernst Happel (links) en Philippe Clement. © Terryn/Photo News

De Happel-vloek is eindelijk doorbroken: Philippe Clement en Club Brugge schrijven geschiedenis met tweede titel op rij

Club BruggeL’histoire s’écrit maintenant! Club Brugge heeft zichzelf voor het eerst in 43 jaar (!) opgevolgd als landskampioen. Philippe Clement doorbreekt zo éindelijk de vloek van Ernst Happel. Een duik in de blauw-zwarte geschiedenis met zijn voorgangers. Van Han Grijzenhout, Henk Houwaart over Georges Leekens en Hugo Broos tot Eric Gerets, Trond Sollied, Michel Preud’homme en Ivan Leko. Zij slaagden er niet in om tweemaal op rij kampioen te spelen. “Ons voetbal was nochtans beter dan in het kampioenenjaar.”

15 reacties

 • Danny Buyse

  2 maanden geleden
  @Constan Vriel, 1 wedstrijd 29 van de 30. Wie eerste staat na de reguliere competitie is kampioen. Play offs1 is een gedrocht. Trouwens Club was veel sterker verleden jaar. Slechts 1 match verloren en de helft minder tegendoelpunten. Ik hoop dat er eens een ploeg 5 jaar na mekaar door de play offs1 geen kampioen speelt en voorbij gestoken wordt door de 2de met 1 punt verschil. We zullen dan eens zien hoe plezant die diefstal is door halvering punten.
 • johnny palmaers

  2 maanden geleden
  Ernst Happel was absolute top in Europa. Doe dit icoon geen onrecht aan en vergelijk hem niet met Philippe Clement. Trouwens, ik denk vandaag nog altijd aan die andere optie waarvoor jullie gingen. Leko moest weg en Clement werd met de grote trom ingehaald. Ik denk dat het Brugse bestuur het vandaag wel zou weten rekening houdend met het huidige spelniveau!
 • St V riel

  2 maanden geleden
  Patrick Van puymbroeck, echt blablabla van een bruhge supporter, was het dan vorig seizoen zo eerlijk dat ze bruhge kampioen maakte na nog geen 3/4° van de wedstrijden, als ze straks niet winnen zet ik m'n geld op Genk.
 • Patrick Van puymbroeck

  2 maanden geleden
  En toen had men een normale competitie het was Michel of Leko en zeker Clement gelukt 16 punten voor en dan ineens halveren das om de kleuters te helpen?? On eerlijker kan niet en Brugge heeft meer matchen in de benen daar nog bij een onozeler systeem bestaat niet
 • Johan Maes

  2 maanden geleden
  Aan de resultaten van de wedstrijden in de huidige play off's te zien zou het best kunnen dat deze befaamde vloek wel degelijk in stand zal worden gehouden vrees ik hoor...