Volledig scherm
PREMIUM
© AFP

De duik van Deli: van topmatchen tegen Benzema en Icardi naar retourtje richting oud nest in dik één jaar tijd

Club BruggeOnze (achter)kleinkinderen zullen wellicht niet veel over hem horen. Simon Deli (29): van ‘top’ naar ‘rock bottom’ in één jaar tijd. Aan zijn trainingsmentaliteit en gedrag ligt het naar verluidt niet. Maar hoe is de duik van Deli, behoudens ongelukken terug naar Slavia Praag, dan wel te verklaren? 

7 reacties

 • marc de brauwer

  4 weken geleden
  Nadat Deli COVID heeft gekregen was de kracht weg en dat kan maanden duren maar die komt terug want hij was een top verdediger en heb echt van hem genoten en hopelijk komt het terug goed met hem. Red
 • John De roo

  4 weken geleden
  Deli was misschien minder het laatste jaar maar Sobol is nog veel minder ook als hij op zijn normaal niveau speelt. Veel inzet maar nooit eens een goede pass of center ,geen enkel spelinzicht en echt 0,0 in de opbouw. Past totaal niet bij dit Brugge zelfs niet als invaller.
 • ERIC SELS

  1 maand geleden
  Ik moet freddie H. helemaal bijtreden. Ik was vanaf zijn eerste baltoets grote fan van Deli maar dit seizoen heb ik hem zelden een goede match zien spelen. Nonchalant, slecht uitverdedigen, verschillende doelpunten op zijn rekening en noem zo maar door. Kossounu daarentegen doet het met zijn negentien jaar veel beter momenteel.
 • Freddie Heremans

  1 maand geleden
  Deli was vorig seizoen een uitblinker bij Club, een krijger waar je mee ten oorlog kon trekken. De Ivoriaan bleek een schot in de roos, betrouwbare verdediger. Wat er nadien met hem is gebeurd is een raadsel : in alle matchen die hij speelde, was hij geen schim meer van de Deli die we kenden, lag aan de oorzaak van vele tegengoals, werd op een hoopje gespeeld. Onbetrouwbaar geworden, ook op training lopen klungelen. Vandaar Denswil gehaald, zekerheid inbouwen. Deli mag weg, graag zelfs.
 • Dirk Geens

  1 maand geleden
  Ja snap dat totaal niet. Zo'n rastalent steekt erbovenuit. In Brugge en ook in de media zijn er nog altijd die kiezen voor "werkers" en "lopers" en die een dédain hebben voor talentvolle voetballers. Als je Deli niet opstelt dan is er iets anders mis...
 1. Sep Vanmarcke ondanks valpartij derde: "Als ik op de grond lig, sta ik ook niet op het podium"
  Play

  Sep Vanmarcke ondanks valpartij derde: "Als ik op de grond lig, sta ik ook niet op het podium"

 2. "Qué puta!" Barça-coach Koeman verlaat weer persconferentie met bloedneus
  Play
  voetbal

  "Qué puta!" Barça-coach Koeman verlaat weer persconfe­ren­tie met bloedneus