BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Club Brugge werkt aan beursgang: “Handige manier om aan geld te geraken. Voor de voetbalfan is dit een emotionele investering”

Club BruggeAls alles volgens plan verloopt, trekt voetbalclub Club Brugge nog voor de zomer naar de Brusselse beurs. Dat meldt De Tijd vandaag op basis van meerdere bronnen. De landskampioen zou de eerste Belgische club zijn die een beursnotering krijgt. Sporteconoom Thomas Peeters verbaast zich niet over de Brugse beursgang. “Zeker in deze tijden is het een handige manier om aan geld te geraken. En bovendien is de aandeelhouder van een voetbalclub een aparte: voor hen is dit meer een emotionele investering in plaats van een manier om er geld mee te winnen.”

 1. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 2. Club Brugge legt nog strengere interne coronaregels op, Van Ranst zalft en slaat: “Als in ons lab een experiment lukt, kruipen we niet met zes op elkaar”
  PREMIUM
  Club Brugge

  Club Brugge legt nog strengere interne coronare­gels op, Van Ranst zalft en slaat: “Als in ons lab een experiment lukt, kruipen we niet met zes op elkaar”

  Na de positieve coronatest van Mignolet en De Ketelaere verstrengt Club nog meer de interne regels. Zo moeten onder meer de spelers voortaan apart naar Jan Breydel rijden. Blauw-zwart voert wel een hertest uit omdat de UEFA mogelijk te gevoelig een oude infectie detecteert. Viroloog Marc Van Ranst legt uit waarom het kan dat er bij Club nog extra besmettingen zijn, maar stelt ook opnieuw het juichen na een goal in vraag - zonder Club Brugge specifiek te viseren. “Ik heb een ploeg van 150 man in het lab. Maar als een experiment lukt, kruipen we niet met zes op elkaar.”
 1. Koersdirecteur Leo van Vliet: "Discussie over finishfoto? Ik zag een verschil"
  Play

  Koersdirec­teur Leo van Vliet: "Discussie over finishfoto? Ik zag een verschil"

 2. EXCLUSIEF. “Tijd nodig om mezelf terug te vinden”: in het spoor van comeback kid Remco Evenepoel in onze docureeks ‘Ik ben Remco’
  Play
  PREMIUM
  Wielrennen

  EXCLUSIEF. “Tijd nodig om mezelf terug te vinden”: in het spoor van comeback kid Remco Evenepoel in onze docureeks ‘Ik ben Remco’

  8 april