Alweer tegenslag in Brugs stadiondossier nadat omgevingsvergunning vernietigd wordt: “De tijd begint te dringen”

Club BruggeDe stadionplannen van Club Brugge hebben opnieuw een knauw gekregen. De Raad voor Vergunningsbetwisting heeft de omgevingsvergunning voor het nieuwe stadion vernietigd.

124 reacties

 • Albert de Lovendeghem

  2 maanden geleden
  Als Club Brugge een nieuw stadion nodig heeft, moeten ze daar zélf voor zorgen, niet de politiek. Het huidige stadion is eigendom van de stad Brugge. Die kan het afbreken en omvormen tot recreatiegebied voor álle Bruggelingen. Met een stadspark, speelpark, scatepark, cafetaria, minigolf, padel, ... Club moet maar zijn eigen boontjes doppen zoals de andere ploegen.
 • Chiel Parmentier

  2 maanden geleden
  Wat ik niet begrijp is dat je een huis zou kopen naast het huidige Jan Breydelstadion. Je gaat me toch niet vertellen dat alle buurtbewoners die klacht hebben ingediend er al wonen van voor 1975. Club heeft een nieuw stadion nodig, en liefst zo snel mogelijk. Jan Breydel is op! Als fan wil je toch niet naar het nog oudere Heizelstadion gaan om CL te kijken!
 • Jan Wybo

  2 maanden geleden
  Het stadion renoveren ok,het zijn nog altijd 40.000 plaatsen en er zal dan ook nog protest zijn Bouwen rond Brugge ok,er zal dan ook protest zijn van een bepaalde milieu groep Blijft dan over Jabbeke, Knokke? Vrees dat het zelfde liedje zal zijn van de voetbal haters of tegen Verhaeghe of anti FCB
 • Pierre Dubois

  2 maanden geleden
  Ongelooflijk wat die buurtbewoners als bezwaar aanhalen. Nu hebben ze al last van de mobiliteit en met een nieuw stadion verandert er voor hen niets. Die enkelingen willen gewoon alle stadions van Club en Cercle weg. Wat speelt daar dat we niet weten?
 • John Simon

  2 maanden geleden
  Volgens mij zit het probleem in de schaalvergroting, alles moet groot, groter, grootst... En de bijhorende overlast navenant. Moest ik daar wonen dan zou ik akkoord gaan met het huidige stadion want het was er voor ik er kwam, maar een mega-stadion... neen dank u. Ik denk trouwens dat niemand dat zou willen, gegijzeld worden tijdens de wedstrijddagen... zo een beetje zoals met Tomorrowland hier in Boom
 1. “Dit is tegen de natuur van Brugge in”: Marc Degryse plaatst vraagtekens achter de opstelling van Parker tegen Benfica
  PREMIUM
  17

  “Dit is tegen de natuur van Brugge in”: Marc Degryse plaatst vraagte­kens achter de opstelling van Parker tegen Benfica

  Club Brugge neemt het vanavond in de 1/8ste finales van de Champions League op tegen de Portugese grootmacht Benfica. Scott Parker doet het zonder Yaremchuk, maar wel met Noa Lang als valse negen. Geen Rits of Nielsen op het middenveld, maar wel Odoi naast Onyedika. En dát voor een thuiswedstrijd. “Als trainer straal je dan niet uit dat je denkt te kunnen winnen”, meent onze huisanalist Marc Degryse.
 2. Geen winnaar, maar wát een Brugse derby: Club onder de voet gelopen en mag blij zijn met 2-2
  79

  Geen winnaar, maar wát een Brugse derby: Club onder de voet gelopen en mag blij zijn met 2-2

  Club Brugge ziet Antwerp verder weglopen tot nu al tien punten, nadat het op “bezoek” bij Cercle Brugge heel gelukkig mocht zijn met een 2-2 gelijkspel. Straks kan AA Gent tot op één punt van de vierde plaats naderen als het OH Leuven klopt. De Brugse derby werd van begin tot eind gedomineerd door Cercle Brugge, maar een efficiënt Club scoorde twee keer uit amper drie echte kansen. Niemand gelukkig.