Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

“Aan wie anders ga je de Gouden Schoen geven?”: ex-keepers Pfaff en De Vlieger over de ongelofelijke prestaties van Simon Mignolet en de vergelijking met Courtois

CLUB BRUGGEDe Gouden Schoen, die hoort in januari in de handen van Simon Mignolet (34) te belanden, daar zijn ex-keepers Geert De Vlieger en Jean-Marie Pfaff het roerend over eens. Maar hoe fel ‘Big Si’ nu ook schittert in de Champions League en in de eigen competitie, over een maand zal hij zich weer moeten verzoenen met de rol van back-up voor Thibaut Courtois. “De nationale ploeg is geen duivenkot.”

7 reacties

 • jozef van riel

  4 maanden geleden
  Dat is niet helemaal waar Jo. De winnaar kan enkel punten pakken indien aangesloten bij een Belgische ploeg. Want er zijn ook al winnaars geweest door goede prestaties bij de nationale ploeg. Ceulemans in 1980 bv.!
 • Geert Van Laecke

  4 maanden geleden
  Ook in de Belgische competitie is Simon een fameuze puntenpakker Jo, dus verdient hij deze volop.
 • Jo Van opstal

  4 maanden geleden
  Het reglement voor de gouden schoen zegt alleen voor wedstrijden uit de Belgische competitie je punten kan krijgen! Voor wedstrijden uit Europees voetbal mag men niet op verdergaan voor de gouden schoen!
 • guido broux

  4 maanden geleden
  Verdient dat, van een KRC fan , heeft Brugge kampioen gemaakt en nu gezorgd dat ze door zijn, dikke proficiat, Beste transfer geweest die Brugge ooit heeft gedaan,
 • Piet Corneel

  4 maanden geleden
  Dikke proficiat aan brugge maar vooral Mignolet was gisteren TOP. Rsca supporter.
 1. Onze Club-watcher voor Brugse weken van de waarheid: "Parker moet sleutelen aan de mentaliteit”
  PREMIUM
  8

  Onze Club-wat­cher voor Brugse weken van de waarheid: "Parker moet sleutelen aan de mentali­teit”

  Quo Vadis, Club Brugge? Als blauw-zwart ook zondag in Waregem niet wint, zijn Vanaken en co meteen goed voor een evenaring van de slechtste reeks in dik 42 jaar. Jawel, het is geleden van november 1981 dat Club Brugge nog eens acht keer op rij punten liet... Onze Club Brugge-watcher Frank Dekeyser gaat op zoek naar de redenen waarom ook Scott Parker het tij maar niet lijkt te kunnen keren. En hoe hij Club uit deze vormcrisis moet loodsen.
 2. “Bij ons in Liverpool telde hij zelfs de zaadjes in zijn eten”: de maniak in Mignolet, die “zélfs als bankzitter op het WK tot in de puntjes was voorbereid”
  PREMIUM

  “Bij ons in Liverpool telde hij zelfs de zaadjes in zijn eten”: de maniak in Mignolet, die “zélfs als bankzitter op het WK tot in de puntjes was voorbereid”

  Van Sint-Truiden tot in Noord-Engeland, van Merseyside tot in Knokke-Heist. Overal waar hij passeerde, liet-ie dezelfde onuitwisbare indruk na. Ingewijden over de controlefreak en perfectionist Simon Mignolet (34), de kersverse Gouden Schoen die nooit iets aan het toeval overlaat. “Ten tijde van Liverpool trokken we met de feestdagen altijd daarheen. Voor hem altijd een drukke voetbalperiode. Toen wij het feestmaal aan het voorbereiden waren, was Simon zijn zalm nauwkeurig aan het afwegen (grijnst). Opdat alles zeker zou kloppen.”