BELGA
Volledig scherm
© BELGA
FC Porto POR
0
EINDE
4
Club Brugge CLU
 • Ferrán Jutglà Goal 15'
 • Kamal Sowah Goal 47'
 • Andreas Skov Olsen Goal 52'
 • Antonio Nusa Goal 89'

Wat een avond! Club schrijft Belgische geschiedenis op het kampioenenbal met 6 op 6 na absolute droompartij in Porto

Champions LeagueKneep er iemand Bart Verhaeghe in het Do Dragão in minuut 52 in de arm? Want de kans dat de Club-voorzitter zich in een droom waande, was groot. Porto 0. Club Brugge 3. Skov Olsen had net binnengelegd, na goals van Jutglá op strafschop voor rust en Sowah erna. In de slotfase maakte invaller Nusa er nog 0-4 van. Mooier worden Europese avonden niet. En al zeker niet in de Champions League. België boven in groep B. Applaus op alle banken.

76 reacties

 • Marko Decandt

  2 maanden geleden
  En toch is het nog niet binnen volgens mij. Leverkusen lijkt terug. Dus als Brugge hun 2 wedstrijden tegen Atletico en uit bij Leverkusen nog verliest, gaan ze nog altijd 3de staan. En Porto zal gewoon laatste staan, wel heel onverwacht.
 • Herman Thys

  3 maanden geleden
  Brugge straalt maturiteit uit en dat met een serie nieuwkomers. Chapeau Carl en het ganse team.
 • Brent Somers

  3 maanden geleden
  Beste ploeg van België, om fier op te zijn !
 • Evan De Jongh

  3 maanden geleden
  Heel blij en heel fier maar dit brengt ook nadelen mee. Wees maar zeker dat er binnenkort terug meer scouts in Brugge gaan zitten. Ik vrees ten eerste al voor Skov Olsen, die is weg volgende zomer. Gelukkig is Mignolet gebleven en Vanaken ook.
 • Robert Thomassen

  3 maanden geleden
  Proficiat met het resultaat en een nuchtere trainer die met de twee voeten op de grond blijft en niet gaat zweven. Vergelijkbaar met de vroegere tijden tegen de Duitse clubs toen.
 1. Al drie (eigenlijk vier) gestopte penalty’s en een assist: is Diogo Costa dé CL-revelatie tot dusver?
  Champions League

  Al drie (eigenlijk vier) gestopte penalty’s en een assist: is Diogo Costa dé CL-revelatie tot dusver?

  Dat FC Porto zich net als Club Brugge plaatste voor de volgende ronde van de Champions League, is niet in het minst de verdienste van doelman Diogo Costa. De 23-jarige Portugees, die roots heeft in Zweden, stopte gisteren strafschoppen van Hans Vanaken en Noa Lang, waardoor hij nu al aan vier (al zijn dat er officieel maar drie, gezien het gisteren om een hernomen exemplaar ging) gestopte elfmeters zit in de campagne. Sinds het 0-4-oplawaai dat Club de Portugezen verkocht in Porto, hield Costa drie wedstrijden op rij zijn netten schoon en bovendien was hij in de 0-3-zege uit bij Bayer Leverkusen ook al goed voor een assist. Is er ook iets wat hij níet kan?