photo_news
Volledig scherm
© photo_news

Van Holsbeeck: "Alles kan nu op de trainer worden gestoken. Wij doen dat niet"

Champions LeagueHerman Van Holsbeeck blijft rustig onder de heisa waarmee Anderlecht na de 3-0-nederlaag bij Bayern München werd geconfronteerd. De RSCA-manager weigert de keuzes van coach René Weiler af te vallen. "Alles kan nu op de trainer gestoken worden, maar wij doen dat niet", aldus Van Holsbeeck op Radio 1.

 1. Ref Kuipers zou ‘f*ck you’ gezegd hebben tegen PSG-spelers, Pochettino: “Misschien moet UEFA onderzoek starten”
  Play
  Champions League
  28

  Ref Kuipers zou ‘f*ck you’ gezegd hebben tegen PS­G-spe­lers, Pochettino: “Misschien moet UEFA onderzoek starten”

  Björn Kuipers heeft het verkorven bij de spelers van Paris Saint-Germain. Onder meer Marco Verratti vertelde na de halve finale tegen Man City dat de Nederlandse scheidsrechter hen uitgescholden zou hebben. PSG-coach Mauricio Pochettino wilde er geen grote zaak van maken: “Maar als het echt zo gebeurd is, moet de UEFA misschien een onderzoek starten.”
 2. Weiler gokt en verliest: snel rood Kums luidt nederlaag van Anderlecht in tegen matig Bayern (3-0)

  Weiler gokt en verliest: snel rood Kums luidt nederlaag van Anderlecht in tegen matig Bayern (3-0)

  Anderlecht heeft zijn eerste wedstrijd in de Champions League met 3-0 verloren op het veld van Bayern München. Anderlecht speelde tachtig minuten met een man minder na terecht rood voor Sven Kums, die door Weiler achterin werd geposteerd. Met z'n tienen verweerde paars-wit zich kranig, al was vooral de ietwat teleurstellende match van de Duitse 'Rekordmeister' de reden waarom een pandoering uitbleef.
 3. Munaron over keuze om Kums achterin te posteren: "Waar was dat voor nodig?"

  Munaron over keuze om Kums achterin te posteren: "Waar was dat voor nodig?"

  Hét gespreksonderwerp na de 3-0-nederlaag van Anderlecht tegen Bayern München was natuurlijk de keuze van René Weiler om Sven Kums plots achterin te posteren. Die keuze pakte verkeerd uit, want na tien minuten kreeg Kums al een rood karton onder de neus geduwd. Ex-Anderlecht-doelman Jacky Munaron snapt die keuze niet. "Onder Weiler heeft Anderlecht nog nooit met vijf spelers achterin gespeeld en dan gaat hij dat plots in München doen. Vreemd", aldus Munaron.