AP
Volledig scherm
© AP
Liverpool LIV
0
EINDE
1
Real Madrid RMA
 • Vinícius Júnior Goal 59'

Thibaut Courtois grote held in finale: Real Madrid wint Champions League dankzij wereldsaves Rode Duivel en goal Vinicius

Champions LeagueReal Madrid heeft de Champions League gewonnen. De Koninklijke rekende in een spannende finale af met Liverpool: 1-0. Met dank aan een géweldige Thibaut Courtois, die nu elke grote trofee in clubverband in de prijzenkast heeft staan. Dé bekroning van zijn geweldig seizoen.

29 reacties

 • Jonah Kemps

  1 maand geleden
  Courtois is gewoon een muur onwaarschijnlijk
 • alfons moons

  1 maand geleden
  Courtois was gewoon fenemonaal ! Heeft de grootste verdienste voor het winnen van de CL over de kompetitie heen ! Beste doelman ter wereld ! Liverpool verdiende wel te winnen maar dat is voetbal !
 • Eddy De Rycke

  1 maand geleden
  Voetbal is een teamsport. Waarin iedere pion telt. Doelman - verdediging - middenveld - spitsen. Bij Real stond er gisteren een doelman in de goal. Die zijn job uitgevoerd heeft zonder weerga! Een man die wist Liverpool de betere was.Zich voorgenomen had, dan moet die bal mij wel passeren. Stond er gisteren een andere doelman in goal. Liverpool ging gewoon over Real...Hij wou en heeft die beker. Pure focus en klasse…
 • niki peeters

  1 maand geleden
  Courtois as always, beste keeper ter wereld. Ik kreeg bijna tranen op het einde! Geweldige match thibaux:)
 • Daniel Paelinck

  1 maand geleden
  100% te danken aan Courtois.
 1. Alsof Moeskroen de halve finale van de Champions League speelt... Alles wat u moet weten over reuzendoder Villarreal
  PREMIUM
  Champions League
  3

  Alsof Moeskroen de halve finale van de Champions League speelt... Alles wat u moet weten over reuzendo­der Villarreal

  Dromen zijn bedrog. Behalve als je Villarreal heet. Voor de tweede keer deze Champions League-campagne stunt ‘El Submarino Amarillo’ tegen een Europese grootmacht. Na Juventus, wipten ze gisterenavond Bayern. En dat voor een gemeente niet groter dan de gemiddelde Vlaamse stad. Een ongeziene opgang, die gepaard gaat met heel wat uitzonderlijk cijfermateriaal.
 2. Guardiola versus de melkbrigade: waarom er een haatrelatie is tussen de Man City-coach en Madrid
  PREMIUM
  Champions League

  Guardiola versus de melkbriga­de: waarom er een haatrela­tie is tussen de Man Ci­ty-coach en Madrid

  Op het veld zet Pep Guardiola straks in op de aanval. Ernaast gaat hij in de verdediging. Een toptrainer is op zijn hoede voor de magie van Bernabéu en zijn melkbrigade. Aan de vooravond van de clash Real Madrid-Manchester City analyseren we de vreemde dynamiek tussen Guardiola en Madrid, een stad die de Catalaanse separatist niet lust. Zegt een lokale tv-reporter: “Misschien moet ik meer vragen voorbereiden.”