SIMON ‘SUPERMAN’. Nog nooit pakte CL-doelman uit met 14 saves over twee duels tegen één tegenstander: “De reddingen van Mignolet leken wel hekserij”

Champions LeagueGroter dan groots. Simon Mignolet bracht Club naar de volgende ronde in de Champions League - dat is niet gelogen. Op zijn 34ste zit hij in de vorm van zijn leven. Dat bewijzen ook de statistieken. Samen met - de nu geblesseerde - Thibaut Courtois en Manuel Neuer de enige ongeslagen doelman op het kampioenenbal. Atlético’s zwart beest, ‘Gele Muur’ van 1m93. Sinds 2003-2004 pakte een doelman in de CL nog nooit uit met 14 saves over twee matchen tegen één tegenstander, zonder te incasseren.

48 reacties

 • Andy Vanbruwaene

  4 maanden geleden
  Simon is al jaren top en bij liverpool ten onrechte op de bank geplaatst voor kaurius waardoor liverpool dan de champignons leage verloor .
 • Karel Bellen

  4 maanden geleden
  Fantastisch gekeept, maar hopelijk zal dit niet meer nodig zijn de volgende wedstrijden. Dit is echt een gewonnen punt. Het moet niet iedere wedstrijd zo zijn. Dat zou ook geen goed teken zijn voor de ploeg als de doelman alles moet redden
 • Patrick Braekeveldt

  4 maanden geleden
  Paul Willems ,enkel de bal tegen zijn gezicht was geluk ,zelf dat kan je afdwingen ,de rest was de klasse van Mignolet !
 • Chloé Devooght

  4 maanden geleden
  Beste keeper van België op dit moment
 • Yvo Thierie

  4 maanden geleden
  Altijd rustig en nederig topkeeper maar nog meer topmens, voorbeeld voor de jeugd gouden schoen zeker!
 1. Alle Brugse en Belgische records aan diggelen: Club bijna 50 miljoen euro rijker na groepsfase
  Club Brugge
  22

  Alle Brugse en Belgische records aan diggelen: Club bijna 50 miljoen euro rijker na groepsfase

  Club Brugge greep in extremis nog naast de groepszege in groep B in de Champions League, maar dankzij een knappe 11 op 18 vangt blauw-zwart wel nog meer dan tien miljoen euro aan winstpremies. Het gelijkspel van gisteren leverde andermaal 930.000 euro op, wat de totale teller op 47.485.000 miljoen euro brengt — een absoluut recordbedrag naar Brugse of Belgische normen. Afwachten of de kassa na Nieuwjaar andermaal rinkelt voor blauw-zwart.
 2. REACTIES. Mannaert: “Mignolet is wereldkeeper” - Mignolet: “Ongelofelijk. Nooit gedacht dat we het vanavond al zouden flikken”
  Play
  Champions League
  10

  REACTIES. Mannaert: “Mignolet is wereldkee­per” - Mignolet: “Ongelofe­lijk. Nooit gedacht dat we het vanavond al zouden flikken”

  Wat. Een. Prestatie. Vierde Champions League-match, vierde clean sheet voor Mignolet. Na weer enkele cruciale reddingen, niet in het minst op de ultieme poging van Morata. “Ongelofelijk”, riep de keeper. “Dit is nog niet binnengedrongen... Ik gooide bij die laatste poging mijn lijf en leden ervoor en kon zo met het hoofd redden. Dit typeert deze groep. Het is ook dankzij ons prima verdedigend werk dat ik die reddingen kon verrichten. Nee, ik kan het nog steeds niet geloven. Nooit gedacht dat we de kwalificatie vanavond al over de streep konden trekken. Natuurlijk is het voor mij extra plezant dat dit na vele reddingen van mezelf was en dat ik zo belangrijk kon zijn. Vier clean sheets, ongezien. Maar een pluim voor heel Club.”