EPA
Volledig scherm
PREMIUM
© EPA

“Niemand is nog bang van Barcelona”: Barça-adepten Pedro Elias en Simon Kuper over teloorgang van Catalaanse trots

Champions LeagueVoor het eerst in 21 jaar eruit in de poulefase van de Champions League: het zal even duren voor de supporters van FC Barcelona van die dreun zijn bekomen. Onder hen tv-figuur Pedro Elias, socio in hart en nieren: “Elke week kijk ik met de gedachte dat het beter wordt, maar neen... Het wordt elke week erger.” Of Simon Kuper, auteur en kenner van de Catalaanse trots: “Dit was zo voorspelbaar. Barcelona heeft tien jaar stilgestaan.”

9 reacties

 • Christophe De Bolle

  5 maanden geleden
  topclubs blijven financieel gezond ...
 • dirk claeys

  5 maanden geleden
  Ooit hadden we een De Haene in de politiek die een europese licentie en belastingssysteem wilde maken voor het europese voetbal ? Zolang dit niet van de grond komt dan zal er nooit gelijkheid zijn in het voetbal ?
 • Raf Leysen

  5 maanden geleden
  Uiteindelijk heeft Barcelona ook maar grote sier kunnen maken met geld dat ze niet hadden. Wat mij betreft mogen ze al die titels en bekers dus afpakken van zo’n valsspelende kleine club
 • bert dillen

  5 maanden geleden
  Jaren boven de stand leven heeft zo zijn gevolgen...
 • patrick de bock

  5 maanden geleden
  Ik vind dit net goed. Het moeten toch niet altijd dezelfde zijn die bovenaan staan. Dit is een kans voor een andere ploeg. En daarbij, Barcelona komt zeker terug.