ANP/EPA/Reuters
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP/EPA/Reuters

Na de “Schipbreuk in de Champions League”: hoe Real Madrid wint bij de Spaanse miseria op het kampioenenbal

CHAMPIONS LEAGUESpaanse miserie in de Champions League. Drie van de vier deelnemers zijn gestrand in de groepsfase - dat is niet meer gebeurd sinds het seizoen 2003-2004. De financiële druk, die er sowieso al was, zal door de uitschakeling alleen maar groter worden. Een situatieschets. Met veel verliezers en één winnaar.

1 reactie

 • marc castermans

  3 maanden geleden
  Het is een schande dat de grote landen steeds maar verder uitlopen wat de financiën betreft tegenover kleinere landen. Omstreeks het jaar 2000 was Real virtueel bankroet en kon het slechts overleven omdat de stad hun gronden overkocht voor een astronomisch bedrag en het terug verhuurde voor peanuts. Vroeger had ieder land één kampioen en die allen samen speelden voor de titel van Europees kampioen. Verrassingen waren er toen jaarlijks en iedereen voelde zich betrokken, nu kijken we nog amper.
 1. Waar eindigt het sprookje van Club Brugge? “Tegen een nummer twee kan het in de volgende ronde, zolang het niet Barça of Engelse ploeg is”
  Play
  Champions League
  31

  Waar eindigt het sprookje van Club Brugge? “Tegen een nummer twee kan het in de volgende ronde, zolang het niet Barça of Engelse ploeg is”

  Waar eindigt dit sprookje voor Club Brugge in de Champions League? Na vier speeldagen al zeker van de achtste finale dankzij 10 op 12. Na vier clean sheets op rij de enige (!) ploeg die nog geen goal binnen heeft gekregen op het kampioenenbal. In de VTM-studio bekeken analisten Marc Degryse en Jan Mulder alvast enkele mogelijkheden.