Kevin De Bruyne moedwillig KO gebeukt door Rüdiger? “Zeker bewust, maar niet intentie zo te raken”

Champions LeagueWat een hoogtepunt in de carrière van Kevin De Bruyne moest worden, werd plots een anticlimax. Enkele minuten groggy en met tranen van het veld na een keiharde botsing met Antonio Rüdiger. Was er kwaad opzet in het spel, in die mate dat de City-kapitein van het veld werd ‘geschopt’? In de VTM-studio vinden onze analisten Mulder en Degryse niet dat de verdediger rood verdiende, maar zijn ze vooral aangeslagen door de onthutsende beelden van KDB’s aftocht.

23 reacties

 • Jan De Greef

  1 jaar geleden
  Martha van Tongerloo, zeer correcte analyse. Zou standaard moeten toegepast worden door ref of Var.
 • eric meers

  1 jaar geleden
  Ik heb bij de nationale ploeg de verdedigers als veel vuilere fouten zien maken maar dan zijn de reacties meestal dat ze goed verdedigd hadden en dat het voetbal is en geen biljard . Als KDB het slachtoffer is dan is de verdediger plotseling een monster en moet levenslang geschorst worden !
 • eduard janssens

  1 jaar geleden
  Hij wist goed dat De Bruyne ging passeren hij had de volle intentie hem af blokken met opzet hij wist heel goed wat hij deed. het is een vuile speler en ik volg het Engelse voetbal degelijk .
 • Karl Callebaut

  1 jaar geleden
  Rood, zonder enige twijfel en conform de letter van het reglement en al zeker naar de geest van het spel...die Rudiger zoekt zijn tegenstander, heeft geen enkele intentie om de bal te spelen, zet zich schrap om de impact op de tegenstander te maximaliseren, en heeft geen enkel ontzag voor de fysieke integriteit van zijn tegenstander...Geloof me maar, die rekel weet zeer goed wat hij deed...en zijn excuses klinken dan ook behoorlijk vals...Een ex(tweede klasse)voetballer...
 • Steven Peree

  1 jaar geleden
  zo win je dus finales de dag van vandaag
 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 2. Wat een avond! Club schrijft Belgische geschiedenis op het kampioenenbal met 6 op 6 na absolute droompartij in Porto
  Play
  Champions League
  76

  Wat een avond! Club schrijft Belgische geschiede­nis op het kampioenen­bal met 6 op 6 na absolute droompar­tij in Porto

  Kneep er iemand Bart Verhaeghe in het Do Dragão in minuut 52 in de arm? Want de kans dat de Club-voorzitter zich in een droom waande, was groot. Porto 0. Club Brugge 3. Skov Olsen had net binnengelegd, na goals van Jutglá op strafschop voor rust en Sowah erna. In de slotfase maakte invaller Nusa er nog 0-4 van. Mooier worden Europese avonden niet. En al zeker niet in de Champions League. België boven in groep B. Applaus op alle banken.
 3. Ongeziene statistiek: samen met Hongarije het enige land waarvan de clubs in Europese poules nog ongeslagen zijn, is... België
  Europees voetbal
  31

  Ongeziene statistiek: samen met Hongarije het enige land waarvan de clubs in Europese poules nog ongeslagen zijn, is... België

  De charme van het voetbal. Op het Europese toptoneel telt België de voorbije decennia niet meer mee, maar kijk: dit seizoen heeft nog niet één Belgische club verloren in de poulefase van Champions, Europa of Conference League. Samen met Hongarije als enige (!) van de in totaal 35 deelnemende landen. Met dank aan Club Brugge, Union, AA Gent en Anderlecht. De wonderen zijn de wereld nog niet uit.
 4. Spelers van Dinamo Kiev stappen met Oekraïense vlag om de schouders het veld op: “Hier zijn eigenlijk amper woorden voor”
  Play
  Champions League
  5

  Spelers van Dinamo Kiev stappen met Oekraïense vlag om de schouders het veld op: “Hier zijn eigenlijk amper woorden voor”

  Een straf moment voor aanvang van Dinamo Kiev-Benfica, duel in de play-offs van de Champions League. De spelers van de ‘thuisploeg’, door de oorlog wordt de match in het Poolse Lodz gespeeld, stapten het veld op met een Oekraïense vlag om de schouders. Hun manier om hun landgenoten te steunen. “Een heel speciaal moment”, aldus commentator Dirk Deferme. “Eigenlijk zijn hier amper woorden voor.”