Kevin De Bruyne moedwillig KO gebeukt door Rüdiger? “Zeker bewust, maar niet intentie zo te raken”

Champions LeagueWat een hoogtepunt in de carrière van Kevin De Bruyne moest worden, werd plots een anticlimax. Enkele minuten groggy en met tranen van het veld na een keiharde botsing met Antonio Rüdiger. Was er kwaad opzet in het spel, in die mate dat de City-kapitein van het veld werd ‘geschopt’? In de VTM-studio vinden onze analisten Mulder en Degryse niet dat de verdediger rood verdiende, maar zijn ze vooral aangeslagen door de onthutsende beelden van KDB’s aftocht.

23 reacties

 • Jan De Greef

  4 maanden geleden
  Martha van Tongerloo, zeer correcte analyse. Zou standaard moeten toegepast worden door ref of Var.
 • eric meyers

  4 maanden geleden
  Ik heb bij de nationale ploeg de verdedigers als veel vuilere fouten zien maken maar dan zijn de reacties meestal dat ze goed verdedigd hadden en dat het voetbal is en geen biljard . Als KDB het slachtoffer is dan is de verdediger plotseling een monster en moet levenslang geschorst worden !
 • eduard janssens

  4 maanden geleden
  Hij wist goed dat De Bruyne ging passeren hij had de volle intentie hem af blokken met opzet hij wist heel goed wat hij deed. het is een vuile speler en ik volg het Engelse voetbal degelijk .
 • Karl Callebaut

  4 maanden geleden
  Rood, zonder enige twijfel en conform de letter van het reglement en al zeker naar de geest van het spel...die Rudiger zoekt zijn tegenstander, heeft geen enkele intentie om de bal te spelen, zet zich schrap om de impact op de tegenstander te maximaliseren, en heeft geen enkel ontzag voor de fysieke integriteit van zijn tegenstander...Geloof me maar, die rekel weet zeer goed wat hij deed...en zijn excuses klinken dan ook behoorlijk vals...Een ex(tweede klasse)voetballer...
 • Steven Peree

  4 maanden geleden
  zo win je dus finales de dag van vandaag