Gregory Van Gansen / Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Gregory Van Gansen / Photo News

INTERVIEW. Raphael Onyedika, van het gevecht om te overleven naar de Champions League: “We moesten soms bedelen voor eten. Dat is hard voor een kind”

Champions LeagueDe voetbalharten in Brugge heeft hij instant veroverd. Een interview met Raphael Onyedika (21), cement op het blauw-zwarte middenveld, gehard door het leven. “Als we klaar waren met voetballen, keken we door de ramen van de buren naar de Champions League of de Premier League.”

7 reacties

 • Eric Bex

  2 maanden geleden
  Topmatch gespeeld gisteren. Uiteindelijk mogen we nog blij zijn dat Sheffield Sander Berge niet wou lossen. Daardoor speelt Onyedika nu voor blauwzwart 👍.
 • Sven Celeyn

  2 maanden geleden
  AC Milaan zal huilen wilden hem ook. Topaankoop.
 • Tim Candaele

  2 maanden geleden
  Top aankoop
 • Yves Vanderwitten

  2 maanden geleden
  topper - sterk transfer van Club !!!
 • Rik Cappelle

  2 maanden geleden
  Geert ik vrees dat wij er niet lang veel plezier aan gaan beleven. Veel te goed voor de JL. En idd een dikke proficiat voor de scoutingcel en dit na hun 9 op 11 geslaagde transfers van vorig jaar nu een Jutgla Meyer Sylla en Onyedika uit de hoed toveren, ge moet het maar doen. En 4 jongeren he.
 1. Al drie (eigenlijk vier) gestopte penalty’s en een assist: is Diogo Costa dé CL-revelatie tot dusver?
  Champions League

  Al drie (eigenlijk vier) gestopte penalty’s en een assist: is Diogo Costa dé CL-revelatie tot dusver?

  Dat FC Porto zich net als Club Brugge plaatste voor de volgende ronde van de Champions League, is niet in het minst de verdienste van doelman Diogo Costa. De 23-jarige Portugees, die roots heeft in Zweden, stopte gisteren strafschoppen van Hans Vanaken en Noa Lang, waardoor hij nu al aan vier (al zijn dat er officieel maar drie, gezien het gisteren om een hernomen exemplaar ging) gestopte elfmeters zit in de campagne. Sinds het 0-4-oplawaai dat Club de Portugezen verkocht in Porto, hield Costa drie wedstrijden op rij zijn netten schoon en bovendien was hij in de 0-3-zege uit bij Bayer Leverkusen ook al goed voor een assist. Is er ook iets wat hij níet kan?
 2. “Schreuder was net zo onmachtig als zijn spelers op het veld”: Italianen draaien ex-coach Club Brugge door gehaktmolen na vernedering
  Champions League
  1

  “Schreuder was net zo onmachtig als zijn spelers”: Italianen draaien ex-coach Club door gehaktmo­len na 1-6 tegen Napoli

  Ajax: 1. Napoli: 6. Een historisch pak slaag kregen de Amsterdammers gisteren in de Champions League. En dus veel lof van de Italiaanse media voor de Napolitanen, maar ook veel kritiek aan het adres van Ajax-coach Alfred Schreuder - vorig seizoen trainer bij Club Brugge. “Terwijl zijn machteloze ploeg aan flarden werd gespeeld, wist Schreuder niets beters te doen dan te schrijven in zijn notitieboekje.”
 1. REACTIES. Mannaert: “Mignolet is wereldkeeper” - Mignolet: “Ongelofelijk. Nooit gedacht dat we het vanavond al zouden flikken”
  Play
  Champions League
  10

  REACTIES. Mannaert: “Mignolet is wereldkee­per” - Mignolet: “Ongelofe­lijk. Nooit gedacht dat we het vanavond al zouden flikken”

  Wat. Een. Prestatie. Vierde Champions League-match, vierde clean sheet voor Mignolet. Na weer enkele cruciale reddingen, niet in het minst op de ultieme poging van Morata. “Ongelofelijk”, riep de keeper. “Dit is nog niet binnengedrongen... Ik gooide bij die laatste poging mijn lijf en leden ervoor en kon zo met het hoofd redden. Dit typeert deze groep. Het is ook dankzij ons prima verdedigend werk dat ik die reddingen kon verrichten. Nee, ik kan het nog steeds niet geloven. Nooit gedacht dat we de kwalificatie vanavond al over de streep konden trekken. Natuurlijk is het voor mij extra plezant dat dit na vele reddingen van mezelf was en dat ik zo belangrijk kon zijn. Vier clean sheets, ongezien. Maar een pluim voor heel Club.”