“Hij zou illegaal moeten zijn!” Thibaut Courtois de beste doelman ooit in een CL-finale? De cijfers bevestigen het

Champions LeagueOf hij ooit al zo’n straffe prestatie van een doelman gezien had, werd Carlo Ancelotti na de match gevraagd door een Britse journalist die in Spanje woont en voor ‘The Guardian’ werkt. Het antwoord van de Real-trainer: “Jawel... ook van Courtois.” Nog nooit was een winnende doelman in een Champions League-finale goed voor negen reddingen. Una leyenda madridista. Na Liverpool - Real Madrid is de Belgische Muur definitief een levende legende in het Bernabéu.

14 reacties

 • eric brack

  1 maand geleden
  Liverpool was 100 maal beter dan Real, maar het geluk stond aan de Real.
 • Wim Broeks

  1 maand geleden
  Dikke proficiat! Zet het kleone België weer eens op de kaart!
 • André Christiaens

  1 maand geleden
  Wie het niet gezien heeft, heeft de wedstrijd niet gezien, telkens als Liverpool de bal had stonden de Real spelers met 9 man hun op te wachten uit schrik een dikke pandoering te krijgen. Liverpool speelde met open kaart en kreeg het deksel op hun neus. Het doelpunt van Real is gewoon een tegenslag dat de bal tegen de knie komt van de verdediger van Liverpool. Maar ja het spel zegt maakt één doelpunt meer dan uw tegenstrever en je bent de winnaar. Zuur verdiend.
 • Marc Peeters

  1 maand geleden
  Zet Courtois bij City in de goal en ze winnen de CL op één been.
 • Linda D'Haese

  1 maand geleden
  In bijna alle sporten wint de beste in het voetbal meermaals niet kijk naar de drie laatste wedstrijden van Real telkens met veel geluk zeker tegen Manchester waar de scheidsrechter teveel fouten van Real onbestraft liet