Links: Domagoj Vida tijdens Besiktas-Ajax.
Rechts: Sierd de Vos.
Volledig scherm
Links: Domagoj Vida tijdens Besiktas-Ajax. Rechts: Sierd de Vos. © Photo News/FIFA

“Hij is zó lelijk, normaal mag hij op dit uur niet spelen”: Nederlandse commentator onder vuur voor “walgelijke uitspraken” over Besiktas-kapitein

Champions LeagueDe Nederlandse voetbalcommentator Sierd de Vos wordt overladen met kritiek na zijn optreden tijdens Besiktas-Ajax. Vlak voor de aftrap van dat duel, dat Ajax won, had De Vos weinig fraais te vertellen over Besiktas-verdediger Domagoj Vida (32).

48 reacties

 • Linda Remans

  1 jaar geleden
  Gelukkig kan in Nederland nog iets meer dan in "politiek correct België " ,wat waren we vroeger toch rijker zonder die moraalridders die dan wel weer geen moraal meer hebben!
 • Mark Peeters

  1 jaar geleden
  Dus een stand-up comedian mag dat wel?
 • Philippe Corthout

  1 jaar geleden
  ALs hij "vrij" is om dergelijk uitspraken te maken, onder het mom van het vrije woord of "humor", wel, dan zijn anderen vrij om hem hier op aan te spreken. Of is vrijheid éénrichtingsverkeer? Waar is de tijd dat men gewoon commentaar gaf over de wedstrijd an sich... als men dergelijke uitspraken al moet doen om interessant over te komen. Lol. Lachen moet kunnen, en nog wel het liefst als andere geschoffeerd worden. Natuurlijk niet als het over ons zelf zou gaan ;-)
 • Lenie Pieters

  1 jaar geleden
  Vida is in NL vooral bekend als de ‘knipoogKroaat’ uit de wedstrijd Lyon-Zagreb waar Ajax het slachtoffer van werd. Dus dat streepje voor had ie al. En voor de rest gewoon een leuke Sierd opmerking zoals er vele zijn… niet zeuren… en door…
 • Hilde Janssens

  1 jaar geleden
  Humor is een vorm van intelligentie waarbij de kunst erin bestaat niemand te kwetsen. Mensen die enkel humor gebruiken om anderen te kleineren of te kwetsen zijn mensen zonder zelfkennis. Zij doen dit om meer zelfvertouwen te krijgen en zich hoger te plaatsen dan de ander. Diegenen die dit grappig vinden, houden zichzelf beter een spiegel voor.
 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.