Links: Domagoj Vida tijdens Besiktas-Ajax.
Rechts: Sierd de Vos.
Volledig scherm
Links: Domagoj Vida tijdens Besiktas-Ajax. Rechts: Sierd de Vos. © Photo News/FIFA

“Hij is zó lelijk, normaal mag hij op dit uur niet spelen”: Nederlandse commentator onder vuur voor “walgelijke uitspraken” over Besiktas-kapitein

Champions LeagueDe Nederlandse voetbalcommentator Sierd de Vos wordt overladen met kritiek na zijn optreden tijdens Besiktas-Ajax. Vlak voor de aftrap van dat duel, dat Ajax won, had De Vos weinig fraais te vertellen over Besiktas-verdediger Domagoj Vida (32).

49 reacties

 • Linda Remans

  2 maanden geleden
  Gelukkig kan in Nederland nog iets meer dan in "politiek correct België " ,wat waren we vroeger toch rijker zonder die moraalridders die dan wel weer geen moraal meer hebben!
 • John Marston

  2 maanden geleden
  Freedom of speech heeft hier niets mee te maken. Gewoon een belediging. Probeer dat morgen eens op straat tegen iemand te zeggen..je zal het verschil snel begrijpen.
 • Mark Peeters

  2 maanden geleden
  Dus een stand-up comedian mag dat wel?
 • Philippe Corthout

  2 maanden geleden
  ALs hij "vrij" is om dergelijk uitspraken te maken, onder het mom van het vrije woord of "humor", wel, dan zijn anderen vrij om hem hier op aan te spreken. Of is vrijheid éénrichtingsverkeer? Waar is de tijd dat men gewoon commentaar gaf over de wedstrijd an sich... als men dergelijke uitspraken al moet doen om interessant over te komen. Lol. Lachen moet kunnen, en nog wel het liefst als andere geschoffeerd worden. Natuurlijk niet als het over ons zelf zou gaan ;-)
 • Lenie Pieters

  2 maanden geleden
  Vida is in NL vooral bekend als de ‘knipoogKroaat’ uit de wedstrijd Lyon-Zagreb waar Ajax het slachtoffer van werd. Dus dat streepje voor had ie al. En voor de rest gewoon een leuke Sierd opmerking zoals er vele zijn… niet zeuren… en door…
 1. De Bruyne start tegen Leipzig, krijgt ook Origi nog eens z’n kans in de basis bij Liverpool?
  Champions League
  2

  De Bruyne start tegen Leipzig, krijgt ook Origi nog eens z’n kans in de basis bij Liverpool?

  Twee Belgen bij Manchester City tegen RasenBallsport Leipzig. Kevin De Bruyne staat aan de aftrap, youngster Romeo Lavia maakt deel uit van de selectie. “De Covid-besmetting van Kevin was een tegenvaller”, zegt Guardiola. “Hij was net aan het groeien. Tegen Leipzig start hij. We zullen zien hoeveel minuten hij aankan, want corona kruipt in het lijf. Kevin hoeft mij niets te bewijzen. Hij moet het gewoon voor zichzelf doen. Zoals hij de voorbije vijf-zes jaar om de drie dagen heeft gedaan. Er is stevige concurrentie in het team.” De Bruyne was veertien dagen out met Covid.